Lepoglava: Dva predavanja povodom Tjedna cjeloživotnog učenja

U Lepoglavi će se, kao i prijašnjih godina, od 2. do 8. listopada obilježiti Tjedan cjeloživotnog učenja. U četvrtak, 5. listopada, u 19 sati u čitaonici Gradske knjižnice I. Belostenca u Lepoglavi održat će se predavanje na temu Aromaterapija – eteričnim uljima do zdravlja i ljepote koje će održati fitoaromaterapeutkinja Maja Bregović.

Na predavanju će biti riječi o primjeni eteričnih ulja u svrhu očuvanja zdravlja, liječenja i prevencije bolesti, odnosno primjeni eteričnih ulja u prirodnoj kozmetici, kod različitih tegoba (prehlada, gripa, glavobolja, kožni problemi…) i primjeni kod djece.

U petak, 6. listopada, u 18 sati predavanje će na temu Pogrebna arhitektura i običaji starih Egipćana održati egiptolog doc. dr. sc. Mladen Tomorad. Bit će predstavljeni razni oblici pogrebnih običaja drevnih Egipćana te razni oblici grobnica. Pregled će obuhvatiti sva razdoblja staroegipatske povijesti od preddinastijskih kultura Gornjeg i Donjeg Egipta do kasnoantičkog razdoblja.

Predavanja organiziraju Nezavisna udruga mladih i Gradska knjižnica I. Belostenca Lepoglava, a ulaz na predavanja je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije