MALO DRUGAČIJE Petra i Renato vjenčali su se u bazilici na topličkim iskopinama!

Petra Ledinko i Renato Vugrinec svoju su ljubav, nakon godinu i pol dana veze, danas, 30. rujna, okrunili brakom na pomalo neobičnom mjestu – u bazilici na arheološkom lokalitetu Aqua Iasae u Varaždinskim Toplicama.

Petra je Ludbrežanka, a njezin je odabranik iz Varaždinskih Toplica, a to su mjesto za ceremoniju odabrali jer su, kako kažu, htjeli biti drugačiji.

Čini se da su u tom i uspjeli. Naime, prema Petrinim riječima, ovo je službeno prvi obred vjenčanja u bazilici, a da bi obred mogao biti održan na tom mjestu, morali su tražiti dozvolu Arheološkog muzeja i Ministarstva kulture.

– Zahvaljujemo Spomenki Vlahović iz muzeja u Varaždinskim Toplicama jer nam je izašla u susret i pomogla u dobivanju potrebnih dozvola te organizaciji vjenčanja. Obzirom da oboje imamo iza sebe brakove koji nisu sklopljeni na taj način, željeli smo nešto novo – rekla nam je Petra dan uoči ceremonije, dodavši kako treme još nema, no zasigurno će biti kad dođe vrijeme za taj čin.

Petru je do lokaliteta stigla u kočiji u pratnji oca, a na obredu je prisustvovalo, osim uzvanika, i deset djeveruša.

Za glazbu je zadužen bio Mirko Bešenić, a nakon svečane ceremonije, fešta će se nastaviti u Hotelu Minerva gdje će goste zabavljati Amazona band.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije