Na stolu su se našla jela poput juhe od buče, krvavice i pečenice s kiselim zeljem, međimurske gibanice, svinjsko pečenje s hajdinskom kašom
Udruga uzgajivača svinja Međimurja već treću godinu za redom pod
projektom “Okusi z’ mojega grunta” provodi događaj “Kolinski
obed”, a ove godine po prvi puta i pod projektom “Međimursko
autohtono blago” događaj “Bučino ulje – smaragd Međimurja” u
suradnji sa Udrugom za zaštitu međimurskih prehrambenih
autohtonih proizvoda, Srednja škola Prelog i Gospodarska škola
Čakovec.
Na stolu su se našla jela poput juhe od buče, krvavice i pečenice
s kiselim zeljem, međimurske gibanice, svinjsko pečenje s
hajdinskom kašom.
Uz prezentaciju tradicionalnih međimurskih jela vezanih uz
kolinje i bučinog ulja, stavljen je naglasak na educiranje te je
održana edukacija o sljubljivanju međimurskih jela i vina i
edukacija o nutritivnim činiteljima bučinoga ulja