Općina Gornji Kneginec uvodi autobusnu liniju za školarce iz Dugog i Malog vrha

Nakon inicijative Općine Gornji Kneginec da se organizira prijevoz učenika u Osnovnu školu Kneginec Gornji s područja Dugog i Malog Vrha te dijela naselja Turčin, započela je i realizacija dogovorenog.

Temeljem dogovora između Općine Gornji Kneginec, OŠ Gornji Kneginec i Autobusnog prometa ‘Varaždin’ da autobus koji ide po djecu u Lužan, umjesto po državnoj cesti kroz Križanec, ide kroz Dugi Vrh kako bi mogao pokupiti i djecu s tog područja, obavještavaju se roditelji da od ponedjeljka, 2. listopada, počinje prometovati školski autobus kroz Dugi Vrh (iz smjera Turčina prema Lužanu).

Obvezu za financiranje dodatno prijeđenih kilometara školskog autobusa na sebe je preuzela Općina Gornji Kneginec koja će za navedeno iz općinskog proračuna izdvojiti 20 tisuća kuna na godišnjoj razini.

Termini i lokacije stajanja autobusa su sljedeći:

– 7:35 sati – Dugi vrh – kućni broj 8F (kod oglasne ploče);

– 7:37 sati – Dugi vrh – kućni broj 28 (kod obitelji Cvek);

– 7:40 sati – Lužan Biškupečki, K.Zvonimira (dosadašnja lokacija).

Dogovorena je i linija školskog autobusa za ‘donji’ dio naselja Turčin koja će se uvesti nakon tri godine radova, kad konačno proradi novi automatizirani željezničko-cestovni prijelaz u Vukovarskoj ulici u Turčinu, a za što postoje obećanja odgovornih osoba iz Hrvatskih željeznica.

Ostale linije školskog autobusa biti će kao i do sada. Detaljne informacije o školskom autobusu, kao i vremenima polaska autobusa u povratku učenika iz škole, učenici će dobiti u Osnovnoj školi Kneginec Gornji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije