FOTO Natjecanje u pripremi kotlovine i vesela atmosfera ‘vu Varaždinu na placu’

Brojni Varaždinci i Varaždinke subotnje jutro provode na Gradskoj tržnici, no danas je na placu bilo posebno veselo. Uz pjesmu, natjecanje u kuhanju kotlovine, i dobru atmosferu, obilježen je Dan placa.

– Nastupom KUD-a HŽ-a, sastava Špancir, Kraljeva ulice, uz veselje i pjesmu, obilježavamo Dan placa. Ovaj dan je odabran u spomen na davnu 1550. godinu, kad je kralj Ferdinand dao gradu povelju da se u Varaždinu mogu organizirati sajmovi četvrtkom, što je preteča tržnice – kazao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.

Središnji događaj je natjecanje u spravljanju kotlovine, a ove se godine prijavio rekordan broj ekipa – čak 23, među kojima je i tim Varaždinski.hr i eMedjimurje.hr! O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju.

– Nemojte se uvrijediti, ali meni se čini kako je samoborska kotovina najbolja, a smatram kako su nogice najvažniji sastojak kotlovine – rekao je Bakalović, dodavši kako je veoma važan i ugođaj u kojem se jelo pripravlja.

– Ovdje je fantastično, ekipe su ozbiljne, važna će za pobjedu biti i atmosfera koju ekipa napravi, a pretpostavljam da će biti izjednačeno – kazao je.

Nakon ocjenjivanja, kotlovina će biti ponuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe – za varaždinsku Opću bolnicu.

Osim humanitarne note, cilj događaja je dobra zabava ‘vu Varaždinu na placu’!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije