FOTO Natjecanje u pripremi kotlovine i vesela atmosfera ‘vu Varaždinu na placu’

Brojni Varaždinci i Varaždinke subotnje jutro provode na Gradskoj tržnici, no danas je na placu bilo posebno veselo. Uz pjesmu, natjecanje u kuhanju kotlovine, i dobru atmosferu, obilježen je Dan placa.

– Nastupom KUD-a HŽ-a, sastava Špancir, Kraljeva ulice, uz veselje i pjesmu, obilježavamo Dan placa. Ovaj dan je odabran u spomen na davnu 1550. godinu, kad je kralj Ferdinand dao gradu povelju da se u Varaždinu mogu organizirati sajmovi četvrtkom, što je preteča tržnice – kazao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.

Središnji događaj je natjecanje u spravljanju kotlovine, a ove se godine prijavio rekordan broj ekipa – čak 23, među kojima je i tim Varaždinski.hr i eMedjimurje.hr! O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju.

– Nemojte se uvrijediti, ali meni se čini kako je samoborska kotovina najbolja, a smatram kako su nogice najvažniji sastojak kotlovine – rekao je Bakalović, dodavši kako je veoma važan i ugođaj u kojem se jelo pripravlja.

– Ovdje je fantastično, ekipe su ozbiljne, važna će za pobjedu biti i atmosfera koju ekipa napravi, a pretpostavljam da će biti izjednačeno – kazao je.

Nakon ocjenjivanja, kotlovina će biti ponuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe – za varaždinsku Opću bolnicu.

Osim humanitarne note, cilj događaja je dobra zabava ‘vu Varaždinu na placu’!

Iz naše mreže
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije