DAN VARAŽDINSKOG PLACA Sprema se najveća veselica ‘vu Varaždinu na placu’!

Varaždinska Gradska tržnica, za 16. rujna najavljuje najveću godišnju veselicu, slavi se Dan varaždinskoga placa!

Kao i svake godine, proslava Dana placa objedinit će dobru hranu i dobro društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa.

O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Rene Bakalović, najpoznatiji hrvatski stručnjak za gastronomiju. Svi zainteresirani kuhari sve o prijavama mogu pronaći na web stranicama varaždinskoga placa.

Nakon ocjenjivanja kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod bit će doniran u humanitarne svrhe.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači, Kraljevi ulice.

U jutarnjem dijelu programa, za zagrijavanje, nastupit će KUD Hrvatskih željeznica i TS Špancir, a mislilo se i na najmlađe koji će moći besplatno oslikavati lica. Događaj podržavaju mesnica Vugrinec, Pan i Podravka.

Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje za cijelu obitelj. Ne propustite stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu naših natjecatelja i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo ‘vu Varaždinu na placu’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije