Bilo je fino i veselo...
Sandra Gašparić, poznata po blogu ReciPeci, jednom od
najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, na varaždinskome je
placu ove subote 3. rujna pripremala svoju najdražu zimnicu –
grah salatu.
Riječ je o već tradicionalnom događaju kojim Gradska tržnica
potiče posjetitelje da se okušaju u pripremi vlastitih zaliha za
zimu jer to nije ni komplicirano ni skupo, a itekako je ukusno i
korisno. Primjerice, salata koju je pripremala Sandra Gašparić
gotova je za samo pola sata: ‘Potrebna je kvalitetna paprika,
babura ili roga, luk, češnjak, rajčica, začini te tajni sastojak
– malo truda i ljubavi’, rekla je Sandra. Osim recepta, svi
zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli dobiti savjet više o
pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz njezinog bogatog
opusa. Naime, na njenom portalu ReciPeci, dostupno je više od
tisuću recepata, s posebnim naglaskom na zimnici jer je, kako
kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police staklenku
koju ste pripremili vlastitim rukama.
Sandri su se na placu pridružile ženske udruge Hajdina, Kelemen i
Trnovečko srce koje su oduševile domaćim kolačima a OPG Korade
ponudio je autohtone domaće sokove.
Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio je kako je na
placu sada vrhunac sezone te se može sve što je potrebno za
kvalitetnu zimnicu nabaviti po puno povoljnijim cijenama nego u
trgovačkim lancima: ‘ Bilo da ste iskusna domaćica ili početnik,
plac je prva postaja ako želite pripremiti namirnice za zimu.
Ponuda je zaista bogata, a kako su vremena teška i komplicirana,
naša je preporuka, svakako pokušajte pripremiti zimnicu sami.’
Direktor Ciglar izrazio je zadovoljstvo početkom nove sezone
manifestacija na tržnici te pozvao sve zainteresirane da se
prijave na natjecanje u pripremi kotlovine koje će se u sklopu
Dana placa održati 17. rujna.
Slijedi dakle još jedna ponudom i sadržajima bogata jesen na
placu pa iz Gradske tržnice pozivaju sve Varaždince da uvrste
redoviti posjet placu u svoje zdrave navike.