PROJEKT Varaždin će osigurati 66 pomoćnika u nastavi za školarce i vrtićarce

Grad Varaždin i ove će školske godine osigurati čak 66 pomoćnika koji će pomagati djeci u gradskim osnovnim školama i vrtićima. Projektom znakovitog naziva PONOS – ‘POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju’ bit će u školama osiguran rad 51 pomoćnika za 60 učenika u teškoćama u razvoju. Istovremeno, za djecu s teškoćama u vrtićima bit će osiguran rad 15 pomoćnika.

Za projekt ‘PONOS – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju’ na vrijeme je podnesena vrlo detaljna projektna prijava za naredne četiri školske godine (2017. do 2021. godine).

Projekt je odobren pa se u petak očekuje i formalno potpisivanje ugovora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava za osiguranje 51 pomoćnika u nastavi za 60 učenika u osnovnim školama Grada Varaždina, Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličkoj osnovnoj školi ‘Svete Uršule’.

Odobren je četverogodišnji projekt u ukupnoj vrijednosti 9.422.774,40 kune u sklopu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali ‘2014. – 2020’. Bespovratna sredstava za 4 godine iznose 8.000.000,00 kuna, a 15 posto sufinanciranja vrijednosti projekta osigurano je iz proračunskih sredstava Grada Varaždina (1.422.774 kune). U Gradskoj vijećnici u tijeku su edukacije na kojima pomoćnici u nastavi dobivaju stručna znanja neophodna za rad s djecom.

Uz pomoćnike u nastavi u osnovnim školama, Grad Varaždin osigurava financiranje pomoćnika u Dječjem vrtiću Varaždin te pomoćnika u vrtićima privatnih osnivača na području grada za djecu s teškoćama u integracijskim uvjetima. Tim se programom financiralo 15 pomoćnika u pedagoškoj godini 2016./2017. te je Grad u tu svrhu izdvojio 600.000 kuna proračunskih sredstava. Projekt asistenata u vrtiću se nastavlja i ove pedagoške godine te će se njime financirati rad 15 pomoćnika u vrtićima, a Grad će za tu svrhu izdvojiti 600.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije