Dani okusa varaždinskoga kraja

Od 18. do 28. studenoga jedinstven festival ‘Dani okusa varaždinskoga kraja’

Dobre vijesti za sladokusce...

Od 18. do 28. studenoga u 14 restorana diljem Varaždinske
županije održat će se “Dani okusa varaždinskoga kraja”,
jedinstveni festival autohtone i tradicijske gastronomije.
Održava se u sklopu nacionalne manifestacije “Dani okusa hrvatske
tradicije”, u koju je uključeno ukupno 11 hrvatskih županija,
među kojima je i Turistička zajednica Varaždinske
županije, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj
u restoranu Garestin u Varaždinu.

Restorani iz Varaždinske županije gostima će tijekom deset dana
nuditi menije od tri slijeda po cijenama od 95 kn do 195 kuna.

– Iznimno smo ponosni na našu gastronomiju koja je prepoznata i
izvan granica Varaždinske županije, a koja doprinosi i sjajnim
turističkim rezultatima. U prvih devet mjeseci ove godine
ostvaren je rekordni broj noćenja, 11,5 posto više u odnosu na
isto razdoblje 2019. godine. Današnjem turistu važno je ponuditi
sadržajni boravak, a okusi su jedan od važnih segmenata
cjelokupne ponude. Drago mi je što se u “Dane okusa varaždinskoga
kraja” uključilo 14 restorana koji nude tradicionalna jela u
modernoj verziji. Zahvaljujući ovoj manifestaciji, kreativnim
kuharima, ali i vrijednim OPG-ovima, čuvamo naše autohtone
proizvode i tradiciju našega kraja od zaborava. Pozivamo građane
da se odazovu na ovu gastronomsku manifestaciju i vjerujem da će
uživati u okusima jela koja će pripremiti naši vrijedni kuhari –
rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Manifestacija je dio nacionalnog projekta “Dani okusa hrvatske
tradicije” koji je jučer predstavljen u Zagrebu, napomenuo je
Borislav Šimenc iz tvrtke Vall 042, koja je izvršni organizator
manifestacije.

– Ponosni smo što se ovaj projekt počeo razvijati upravo u
Varaždinu, a uz ugostiteljske objekte i našu tvrtku, uključuje 11
turističkih zajednica koje su potpisale sporazum od projektnoj
suradnji. Mogu najaviti da krećemo korak dalje, jer radimo na
tome da nacionalni “Dani okusa” postanu veliki hrvatski
enogastronomski festival koji će pod svojom kapom imati
regionalne festivale. Osim ponude tradicijske hrane u
ugostiteljskim objektima, sljedeće godine ćemo tijekom tih deset
dana u svakoj županiji imati nekoliko različitih događanja –
najavio je Borislav Šimenc.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ
pozvao je građane da rezerviraju svoje mjesto u jednom od
restorana od 18. do 28. studenoga.

– Nema ljepšega nego kad vas miris ili okus vrati u djetinjstvo,
kad se sjetite kako je neko jelo znala pripremati vaša baka ili
majka. U sljedećih deset dana u našim restoranima moći ćete
kušati upravo tradicijska jela i to na posebno osmišljenim
jelovnicima, pri čemu treba istaknuti da tradicijska jela naši
restorani nude tijekom cijele godine. Upravo kroz ovaj projekt
želimo pokazati da hrvatska gastronomija ima snagu biti motiv
dolaska u destinaciju – rekao je Goran Mališ.

U manifestaciji sudjeluju restorani nositelji standarda
“Okusi varaždinskoga kraja”: restoran Arabela, restoran
August, restoran Bedem, restoran Bernarda, restoran Garestin,
restoran seosko domaćinstvo Grešna pilnica, hotel Minerva,
restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Trakošćan,
hotel Varaždin, restoran Verglec, restoran Vila Toplissa i
restoran Zlatne gorice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije