Znanstveno-stručni skup ORP Sračinec 2022 održat će se 28. prosinca

Održiva i regenerativna poljoprivreda, novi poljoprivredni
standardi ili skraćeno “ORP Sračinec 2022” naziv je znanstveno –
stručnog skupa koji će biti održan u srijedu, 28. prosinca u
velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu. Na njemu će biti riječi
o održivoj i regenerativnoj poljoprivredi i novim poljoprivrednim
standardima.

Organizatori ovog događanja su Općina Sračinec i Ministarstvo
poljoprivrede, a prijaviti se možete na broju telefona
0989105419.

PROGRAM

09:00-09:30 Registracija gostiju
09:30-09:50 Otvaranje znanstvenog skupa
09:50-10:15 Predstavljanje gostiju

10:20 – 11:45 PRIMJENA TRENDOVA BUDUĆNOSTI 

1. Fanon d.o.o. Petrijanec– Mario Jarnjak mag.ing.agr. izvršni
direktor
– jedan od vodećih proizvođača hrane za životinje. Trenutno kao
jedini GMO free proizvođač.

2. Eco agro d.o.o. Veliki Lovrečan– Doroteja Bednjanić
– uzgoj fazanske divljači i svinja Mangulica, kao takva
jedinstvena je proizvodnja u Hrvatskoj.

3. Vrček, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Dalibor
Vrček, Črnec Biškupečki 303 – briga za svinje rezultat je
vrhunske kvalitete mesa. Kroz ciklus: hrana – otpad – energija
sagrađena je i bioplinska elektrana, gnojovku s farme kao
obnovljivi izvor energije

4. PG Bistrović d.o.o., mljekara Marina – Stjepan Bistrović
direktor
– modernizirana farma po principu “od polja do stola” .vlastita
proizvodnja hrane za krave, proizvodnja mlijeka i prerada u
svježi sir, kiselo vrhnje, jogurt, maslac, sirutku, polutvrde
sireve s dodacima, vlasac, paprika, dimljeni 

5. BIOinput d.o.o, centar za ekološku poljoprivredu – Martina
Borić, dipl.ing.agr., direktorica
– distributer certificiranih proizvoda za profesionalnu ekološku
i integriranu poljoprivrednu proizvodnju.

6. Sajević d.o.o. – Slovenija, Gregor Sajević, direktor
– stočar, distributer stočne hrane, sjemena te prodaja
poljoprivredne i građevinske mehanizacije

11:45-12:15 Pauza za kavu, klipić

12:15-13:30 NO TILL I POKROVNI USJEVI, ZELENA GNOJIDBA

1. DÉMÉTÉR BIOSYSTEMS KFT., VL. DIRICZI ZSOMBOR–
BUDIMPEŠTA,
NO TILL I POKROVNI USJEVI, ZELENA GNOJIDBA, predavač Leon
Šopar 
– prezentacija uzorkovanje u poljoprivredi i preporuku gnojiva.
Optimizacija i kvaliteta prinosa uz efikasniji utrošak ulaznih
materijala i što manje opterećenje za okoliš.

2. HRVATSKA POLJOPRIVREDNA KOMORA, Amalka Vukelić,
dipl.ing.agr.
Biodinamička i ekološka obrada tla – podrivači u dugotrajnim
nasadima u funkciji očuvanja mikrobiota tla i smanjenje okretanja
tla 

3. KONZERVIRANJE VOĆA I POVRĆA”ŠOPAR” M. Središće Alen Šopar,
vlasnik i predavač
Prezentacija: Proizvodnja kukuruza u No-Tillu i iskustva u
proizvodnoj godini 2021./2022. (prednosti i nedostaci)

13:30-14:00 Pauza za kavu, klipić

14:00 – 15:00 – PANEL RASPRAVA

Teme: Novi poljoprivredni standardi- ekološka proizvodnja,
No-till obrada tla, zelena gnojidba, plasman proizvoda, cijene,
obnovljivi izvori energije, odgovor na klimatske promjene

PANELISTI:

– Sajević d.o.o. – Slovenija, Luže21, 4212 Visoko, Direktor
Gregor Sajević 

– PG Bistrović, mljekara Marina, Vratno Gornje, vlasnik i
direktor, Stjepan Bistrović

– Konzerviranje voća i povrća “Šopar” Mursko Središće, vlasnik
Alen Šopar

– PZ Varaždinsko povrće, Vidovec, upraviteljica, Kristina Vidaček

– PZ Ludbreški kraj – upraviteljica Antonija Lenček, bacc.oec

Min.poljoprivrede, uprava za stručnu podršku razvoju
poljoprivrede: Zrinka Večerić dipl.ing.agr., viša stručna
savjetnica i Jurica Bengeri, dipl.ing.agr. viši stručni
savjetnik.

15:00-15:30 Zaključak znanstveno-stručnog skupa

Završna riječ organizatora skupa

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije