ILUSTRIRANI LUSTERI Izložba u zraku ove godine u Kreativnici u Uskoj ulici

Pripreme za Špancirfest koji počinje ovog petka u finalnoj su fazi, a osim već poznatih ‘cipelica’ i drugih instalacija koje krase varaždinske ulice, potrebno je istaknuti nešto neuobičajeno – ‘izložbu u zraku’ koja će biti smještena u Kreativnici u Uskoj ulici.

– Projekt je prošle godine bio uspješno proveden, tako da smo odlučili nastaviti s time i ove godine. Riječ je lusterima, postavljenim u Uskoj ulici, koje su idejno osmislili hrvatski ilustratori – ispričala je Maja Patafta, koja je zajedno s Anom Bacinger koordinatorica Kreativnice na festivalu.

Nakon upućenog poziva svim zainteresiranim ilustratorima u Varaždin su stigli njihovi radovi, a odaziv je i ove godine bio odličan.

– Zadovoljni smo odazivom, tako da ove godine imamo 9 novooukrašenih lustera, što zajedno s prošlogodišnjima čini brojku od 21. Tema ilustracija nije bila uvjetovana, tako da su se umjetnici mogli slobodno izraziti – kazala je Maja.

Cilj projekta je bio osmisliti nešto novo i drugačije, a posjetitelji su do sad reagirali odlično.

– Mnogo toga okupira, ali i odvlači pažnju posjetiteljima Špancirfesta, tako da nisi svi primijetili lustere, no ove godine smo promijenili raspored te se nadamo da će se još više ljudi dići pogled u zrak i vidjeti ova djela.

Ilustratori koji se se prošle godine odazvali ovoj akciji su: Daria Čičmir, Duje Kodžoman, Hana, Monsieur Dorian, NJI3, Imelda Ramović, KLARXY, Kristina Volf, Lorena Matić, OKO, Vanda Čižmek, Tratinchica i KVAR.

Ove godine tim se autorima pridružuju i Suzane Bernat, Sara Bernat, Iva Šarić, Dominik Vuković, Marvin Makes You Happy, Ana Žaja Petrak, Bruna Babić, Tifanirubi te Mateja Kovač.

Osim izložbe u zraku, u toj će se ulici i ove godine predstaviti dvadesetak odabranih izlagača iz različitih grana dizajna (modni, industrijski, grafički dizajn) te mladi umjetnici i kreativci čiji proizvodi nastaju u malim serijama.

Kreativnica će ugostiti i ’36 Mountains Festival’ – izložbu 12 grafika, a tamo će biti smještena i popularna chill zona uz glazbu, radionice s prezentacijama metoda rada i stvaranja, gerila tisak majici na ulici i još mnogo toga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije