Počinje energetska obnova OB Varaždin, investicija vrijedna 83,5 milijuna kuna

U srijedu, 16. kolovoza, počet će radovi na energetskoj obnovi objekata Opće bolnice Varaždin.

U obnovu Varaždinske bolnice ovom investicijom ulaže se 83,5 milijuna kuna što je ujedno i jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj u segmentu zdravstva. U Općoj bolnici Varaždin bit će ovo prvo veliko ulaganje nakon 13 godina kada je obnovljena zgrada Ginekologije.

Radovi na energetskoj obnovi odvijat će se na sedam objekata: zgradama Kirurgije, Interne, Neurologije, Ljekarne, Praonice, Logopedije (bivše Računovodstvo) i Kuhinje.

Cilj je smanjivanje troškova energenata, što je i svrha Programa energetske obnove zgrada javnog sektora u sklopu kojeg se odvija ovo ulaganje.

Po završetku radova Opća bolnica Varaždin će na energentima ostvarivati godišnje uštede u iznosu od 3,4 milijuna kuna, a upravo će se putem ušteda investicija potom otplaćivati.

Za provedbu Programa zadužena je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava sredstava za sufinanciranje provedbe.

Fond će osigurati 24 milijuna kuna, a ostatak sredstava Prvo plinarsko društvo, pružatelj energetske obnove koje je odabrano putem postupka javne nabave.

Investicija će se sljedećih 14 godina otplaćivati iz ušteda na energentima, koje će iznositi oko 60 milijuna kuna, a rok za dovršetak svih radova je 31. prosinca 2018. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije