USPOREDBA Koliko stoji prosječan odmor u Hrvatskoj, a koliko u inozemstvu

Hrvatska puna života – tako se najbolje opisuje najudarniji tjedan sezone. Europa odmara na Jadranu!

Slobodnih kreveta u Puli gotovo da i nema, pa nije niti za čuditi da su i cijene visoke.

– U ovom trenutku cijena jedne regularne sobe na bazi polupansiona dostiže skoro pa 200 eura na dan za dvije osobe. Međutim, u startu sezone ta cijena je 70 ili 80 eura. Danas svi hotelijeri mogu bildati cijene, to znači da ovisno o potražnji može biti viša ili niža – objašnjava direktorica prodaje i marketina Arena hospitality grupe Manuela Kraljević.

Ništa jeftinije nije ni na ostatku Jadrana. Šest noćenja u hotelu s tri zvijezdice u Zadru košta 4600 kuna, u Makarskoj 4157 kuna, dok ćete u Šibeniku samo za jednu noć izdvojiti 240 eura.

Hrvatima je Jadran prvi izbor, no izvan granica postoje i jeftiniji aranžmani. Šest dana Istanbula nudi se već za 366 eura. Cijena odmora u Maroku varira ovisno o broju noćenja. Tunis se kreće od 1500 do maksimalno 2700 kuna tjedno. Grčka i Malta apsolutni su hit, charteri za Kretu su rasprodani.

-Radi se o tome da su cijene za Mediteran izuzetno povoljne. Cijena za hotel s 2 zvijezdice, noćenje s doručkom kreće se od 1990 kn plus taksa – otkriva izvršni direktor prodaje u Atlas turističkoj agenciji Ivan Rukavina.

Tjedan dana u hotelu s 3 zvijezdice na Kreti skuplji je 300 kuna nego isto toliko na otoku Ugljanu.

– To je možda teško uspoređivati. Vi imate u Hrvatskoj diverzificiranu ponudu i od veoma jeftinih smještaja do ekskluzivnih hotela s pet zvjezdica, vila koje su jako skupe. Teško je to usporediti, međutim, Hrvatska se ne smatra skupom destinacijom pa se ne moramo brinuti – kaže predsjednik Udruge putničkih agencija Hrvatske Boris Žgomba.

Strancima Hrvatska nije skupa, a postane li domaćima još skuplja uvijek se mogu okrenuti drugim jeftinijim destinacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije