Dan sjećanja na Dražena Šešeta bit će 6. kolovoza u Margečanu i Gačicama

U nedjelju 30. srpnja ujutro održan je sastanak predsjedništava DVD-a Gačice i ivanečkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te predstavnika Mjesnog odbora Gačice, na kojem su utvrđeni završni detalji obilježavanja 26. godina od pogibije hrvatskog branitelja Dražena Šešeta iz Gačica.

‘2. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2017’ održat će se u nedjelju, 6. kolovoza 2017., a započet će u 16 sati odavanjem počasti na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Margečanu.

Molitva pa misa

Uz molitvu koju će predvoditi vlč. Alojzije Pakrac, Draženu će se pokloniti pokloniti članovi obitelji, prijatelji, kolege iz DVD–a Gačice, hrvatski branitelji, gradski i županijski dužnosnici i drugi.

Zatim će se u kapelici u Gačicama, s početkom u 16:30 sati, služiti Sveta misa zadušnica, nakon čega se program nastavlja u 17:30 sati u osnovnoj školi.

Otkrivanje spomen-panoa

Tamo će nećakinja i nećak na kratkoj svečanosti otkriti spomen pano Dražena Šešeta, a uslijedit će obraćanje domaćina, gostiju i uzvanika.

Potom će se manifestacija ‘preseliti’ na obližnji sportski kompleks, koji se nalazi u blizini Draženove rodne kuće, gdje će se u 18 sati održati pokazna vatrogasna vježba DVD–a Gačice, te otvoriti izložba starog i novog novca, kolekcionara i hrvatskog branitelja, Martina Lukavskog.

Memorijalna nogometna utakmica

Zatim će se, s početkom u 18:15 sati, odigrati memorijalna nogometna utakmica između DVD Gačice i UDVDR RH Ogranak Ivanec, a u njezinom će poluvremenu isti timovi odmjeriti snage i u povlačenju užeta.

Po završetku službenog dijela programa, oko 19 sati, nazočni se nastaviti druženjem uz domjenak.

Inicijativu za održavanjem ove manifestacije pokrenulo je prošle godine DVD Gačice, čiji je Dražen bio član prije pogibije, a podržao ju je, i drugu godinu zaredom, zajednički organizirao UDVDR RH Ogranak Ivanec.

Poginuo 8. kolovoza 1991.

Časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom.

Za života je bio aktivni član DVD–a Gačice, veliki zaljubljenik u nogomet, kojeg je igrao rekreativno, te u Nogometnom klubu Ivančica iz Ivanca.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Cjelovit program

2. Dan sjećanja na poginulog hrvatskog branitelja Dražena Šešeta – Gačice 2017

Program:

16:00 sati Odavanje počasti na grobu Dražena Šešeta u Margečanu (molitvu predvodi vlč. Alojzije Pakrac)

16:30 sati Sveta misa zadušnica u kapelici u Gačicama

Škola Gačice:

17:30 sati Odavanje počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i prvom predsjedniku RH i Vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga RH, dr. Franji Tuđmanu

17:32 sati Otkrivanje spomen panoa Dražena Šešeta

17:33 sati Pozdravni govori domaćina, gostiju i uzvanika

17:50 sati Odlazak do sportskog igrališta u Gačicama

Sportsko igralište Gačice

18:00 sati Pokazna vježba ekipe DVD Gačice

18:10 sati Otvaranje izložbe starog i novog novca Martina Lukavskog, člana predsjedništva UDVDR RH Ogranak Ivanec i poznatog kolekcionara

18:15 sati Nogometna utakmica DVD Gačice – UDVDR RH Ogranak Ivanec (1. poluvrijeme)

18:30 sati Potezanje užeta DVD Gačice – UDVDR RH Ogranak Ivanec

18:45 sati Nogometna utakmica DVD Gačice – UDVDR RH Ogranak Ivanec (2. poluvrijeme)

19:00 sati Nastavak druženja uz domjenak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije