KUD Salinovec na 51. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu predstavio svoj kraj

Kulturno-umjetničko društvo Salinovec sudjelovalo je na završnoj večeri 51. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu.

Završni dan smotre, u nedjelju 23. srpnja, započeo je svetom misom u Zagrebačkoj katedrali za smrtno stradalog plesača iz Paragvaja.

Nakon svete mise, održan je svečani prijem kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za predstavnike društva te su im i tom prigodom dodijeljene zahvalnice.

Službeni dio smotre započeo je u 21 sat na otvorenoj pozornici na Gradecu. Svojim je nastupom pred više stotina gledatelja KUD Salinovec ponosno predstavio pjesme i plesove salinovečkog kraja.

Uz KUD Salinovec na smotri su nastupali KUD-ovi iz drugih dijelova Lijepe naše, ali i izvan njezinih granica. KUD iz Kutereva, Koprivničkog Ivanca, Bribira, Mostanje, Lug- Brankovići (BiH), Argentine, Iraka, Brazila, Italije i iz Španjolske.

Nakon službenog dijela smotre, španjolski Compania de Dnza ‘Nuevo Amanecer Angel Martinez’ zajedno s KUD-om Salinovec odradio je odličnu plesnu radionicu koja je do suza nasmijala gledatelje. Španjolski plesači učili su KUD-ovce plesu flamenco, a zatim su KUD-ovci iz Salinovca španjolske plesače učili šimi polku i starinski valcer.

– Ova smotra za nas je veliki uspjeh. Čast nam je bilo sudjelovati te svojim nastupom obogatiti ovako veliku manifestaciju. Od srca se zahvaljujemo našem voditelju folklora Tihomiru Kukuliću, koji je uz nas od samog početka, te voditelju tamburaša Jurici Žibeku i voditelju pjevanja Robertu Štorgi. Također, veliko hvala gradonačelniku Miloradu Batiniću i gradu Ivancu na nesebičnoj pomoći – riječi su predsjednice KUD-a Salinovec Jelene Lepoglavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije