NOSTALGIJA Sjećate li se kako smo se kupali na Varteksovim i dravskim bazenima?

Dok nam s juga stižu sve veće topline, izazvane afričkom frontom, ne ostaje nam drugo nego potražiti osvježenje.

Neki će se možda zabarikadirati u kuću i spustiti sve rolete pa se dovoljno hidrirati, dok su drugi ipak skloniji aktivnostima na otvorenom.

Ako ste na moru, blago vama, ali ako ste ostali u ovim krajevima, ostaje vam kupanje u našoj lijepoj Dravi ili nekoj drugoj čistoj rijeci koja vam je pri ruci, kao i na popularnom Aquacityju. U blizini je i nekoliko toplica, a Varaždin ima i svoje Gradske bazene.

No svakoga ljeta mnogi se s nostalgijom prisjete kako je to bilo nekad. Varteksovi bazeni, na mjestu današnjih Gradskih bazena, bili su drugačije koncipirani – bili su pravo gradsko kupalište. I posebno omiljeno među Varaždincima.

Ništa manje popularni nisu bili ni bazeni na Dravi. Iako je tamo glavni bazen bio dimenzijama manji, nudio je poseban ugođaj u prirodnom ambijentu, a bio je i besplatan!

Od tada se štošta promijenilo. Prostor bazena na Dravi je u privatnom vlasništvu, no sjećamo se da su bazeni tamo radili i nakon privatizacije.

Ipak, nakon izgradnje novih sportskih bazena u Zagrebačkoj ulici i nakon što je Grad kupio Aquacity, korištenje dravskih bazena više nije bilo ekonomski opravdano. Mnogi Varaždinci nikad ih nisu prežalili.

Ostaju nam tek neke fotografije da nas podsjete na ta vremena kada se ljetno osvježenje tražilo na Varteksovim i dravskim bazenima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije