ŠTETE Na području Općine Bednja ponovno proglašena elementarna nepogoda

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić proglasio je danas elementarnu nepogodu na području Općine Bednja zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih olujnim i orkanskim vjetrom, kojom su na navedenom prostoru nastale velike materijalne štete na poljoprivredi, graditeljstvu i prometu 11. srpnja ove godine.

Nakon elementarne nepogode – tuče koja je 21. lipnja zahvatila šire područje Bednje (Mali i Veliki Gorenec, Želimor, Šinkovica Bednjanska, Pleš, Prebukovje, Bednja, Šaša, Meljan), i nanijela štete na poljoprivrednim kulturama, župan je 23. lipnja proglasio elementarnu nepogodu od tuče.

Poslije toga 11. srpnja nepogoda je zahvatila područje Varaždinske županije i to ponovno područje Općine Bednje (Vrbno, Cvetlin, Ježovec Donji, Pleš, Šinkovica Šaška, Šinkovica Bednjanska) sa snažnim olujnim i orkanskim vjetrom popraćenim tučom koja je nanijela štete na poljoprivrednim usjevima, na prometnicama i građevinama (obiteljske i višestambene zgrade i gospodarske zgrade fizičkih osoba).

Općinsko povjerenstvo za elementarnu nepogodu Općine Bednje izvršilo je Prvu preliminarnu procjenu u iznosu cca. 8.355.140 kuna. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezna su u zakonskom roku od 50 dana od dana nastanka elementarne nepogode upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te ista dostaviti Županijskom povjerenstvu.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda konačne će procjene šteta od Općine dostaviti Ministarstvu financija -Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i Ministarstvu poljoprivrede sa zahtjevom za dodjelu pomoći za djelomičnu naknadu štete od olujnog i orkanskog vjetra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije