FOTO Bogatim programom oživljen prostor uz Dravu, najhrabriji skočili u rijeku

Ove subote, 15. srpnja, Varaždinci i njihovi gosti na prostoru starih dravskih bazena imaju prilike uživati uz rijeku i na rijeci, u sklopu programa Drava Jump kojeg zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Varaždina, Rafting klub Matis i Udruga Varaždinski biciklisti uz podršku Grada Varaždina.

Program za najmlađe posjetitelje počeo je u jutarnjim satima igrama na vodi i uz vodu te kreativnim radionicama Svjetske organizacije za zaštitu prirode.

Središnji događaj bio je skok u rijeku, Drava jump, koji su isprobali oni hrabriji pod moderatorstvom stand up komičarke Marine Orsag.

Nakon skoka počele su igre za nešto starije – povlačenje užeta, veslanje i dravska alka.

Druženje na Dravi završit će odbojkaškim turnirom, a uz to, posjetitelje očekuje i izložba slika ‘Rijeke Hrvatske’ Svjetske organizacije za zaštitu prirode, biciklistički paviljon Udruge ‘Varaždinski biciklisti’, bogata gastro ponuda, a za sudionike natjecanja i prigodne nagrade.

Programom Drava Jump grad Varaždin se ove godine uključio u Drava festival, koji je pokrenut prošle godine u Sloveniji sa željom da se rijeka Drava približi lokalnom stanovništvu, a organizirale su ga različite organizacije s tamošnjeg područja.

Drava festival koji je počeo 12. svibnja završava ovog vikenda trodnevnim bicikliranjem trasom ‘Dravske kolesarske poti’ od slovenskog Dravograda do hrvatskog Legrada. Vozit će se u tri etape: u petak – Dravograd – Maribor, u subotu Maribor – Varaždin, te u nedjelju Varaždin – Legrad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije