Skup već tradicionalno organiziraju Varaždinska županija i Udruga Varaždinsko bučino ulje...
Po čemu je Varaždinsko bučino ulje drugačije od ostalih ulja i
zašto je funkcionalna hrana koja blagotvorno djeluje na cijeli
organizam?
Odgovore na ta i mnoga druga pitanja doznati možete
u utorak, 20. veljače 2024., s početkom u 10 sati kada
u Skupštinskoj dvorani Županijske palače (Franjevački trg 7,
Varaždin) počinje 3. po redu znanstveni skup posvećen
Varaždinskom bučinom ulju.
Skup već tradicionalno organiziraju Varaždinska županija i Udruga
Varaždinsko bučino ulje.
Održana će biti tri predavanja:
– o kemijskim pokazateljima kvalitete govorit će Melita
Makovec, mag. ing. mol. biotech., s Bioinstituta
Čakovec;
– o Varaždinskom bučinom ulju kao funkcionalnoj hrani predavanje
će održati doc. dr. sc. Dunja Šamec s Odjela za
prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever;
– o tome kako lokalne namirnice utječu na naše zdravlje i
dugovječnost govorit će pak dr. sc. Sebastijan Orlić iz
Kvalitete života i Veleučilišta u Karlovcu.
Zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, molimo da dolazak i
rezervaciju potvrdite na broj telefona 042/390-582.