Varaždinska večera za pet

Večera za pet: Dunja oduševila ekipu večerom bez greške

Sitnu zamjerku imao je samo Mario jer nije bilo kruha uz glavno jelo.

Dunja Suhanek otvorila je ovotjednu ‘Večeru za 5’, a za svoja
jela dobila je visokih 39 bodova! Deset bodova udijelile su Dunji
Ivana, Dinko i Zlatko, a Mario je ocijenio večeru s devet bodova
– i to zbog glavnog jela u kojem nije bilo kruha. “Sve ostalo
super, prefino”, zaključio je Mario. “Sve je bilo super, lijepa
atmosfera, prefino”, komentirao je Dinko. Ni Ivana i Zlatko nisu
skrivali oduševljenje Dunjinom večerom.

Pripravu večere koja je sve oduševila Dunja je započela glavnim
jelom – pečenom teletinom i povrćem. ‘Pokaži mi što znaš’ nije
dovoljno govorilo gostima. “Možda nešto što moramo otvoriti,
enigma pred nama. Teletine nisam neki obožavatelj, ali ako je
neka peka ili pečeno, onda je nešto bolje nego ako je lešo”,
komentirao je Dinko. “Možda je teletina ispod peke”, dodao je
Mario.

Uslijedila je priprava deserta ‘Arcobaleno’. “Egzotično ime”,
komentirala je Ivana. Iako je ekipa pretpostavila da će se raditi
o šumskom voću u desertu, nisu pogodili da se radi o mini
Pavlovim tortama. 

Dok su natjecati raspravljali o desertu, Dunja je pravila
predjelo ‘Krugove’. “Punjeni šampinjoni s povrćem vjerojatno”,
prognozirao je Dinko predjelo. Punjeni šampinjoni, tikvice i
focaccia – posljednje je čega se prihvatila Dunja.

Nakon što je Dunja završila s pripravom večere, krenula je s
pripremama za doček gostiju. U kombiju su se kandidati sreli i
upoznali, a onda ih je Dunja dočekala uz prigodne aperitive –
višnjevac, dunju i viljamovku. 

“Bio sam iznenađen, vidio sam Dunju, koju poznajem. Bilo mi je
drago što sam je vidio, u to ime sam popio duplu dunju”, otkrio
je Zlatko. “Domaćica je izgledala kao da nije bila u pretjeranom
stresu”, komentirao je Mario, a Dinko je Dunju pohvalio zbog
lijepog dočeka. “Aperitiv je bio odličan, obuzeo me aperitiv od
dunje”, zaključila je Ivana.

Predjelo naziva ‘Krugovi’ prvo je stiglo pred ekipu. “Svaka čast,
jako lijepo, vizualno prekrasno. Jako dobro, tikvice izvanredne”,
pohvalio je Zlatko Dunju. “Izgled je bio fenomenalan, patim malo
na dekoraciju. Čista desetka”, dodala je Ivana i pohvalila
tikvice. “Gazdarica me potrefila, sve mi je bilo ukusno”,
zaključio je Mario.

“Možda je bilo previše salate, ali nije to nikakva zamjerka”, o
predjelu je za kraj otkrio Dinko. ‘Pokaži mi što znaš’ iduće je
jelo koje je stiglo pred ekipu. “Restoranski, lijepo, čisto”
pohvalio je Dinko izgled glavnog jela. Mario je, pak, zamjerio
Dunji što uz glavno jelo nije poslužila kruh. “Kadulju nisam
osjetila, ali okus je bio fin”, glavno jelo je komentirala Ivana.
“Šparoge i batat su mi bili ukusni”, zaključio je Zlatko.

Za kraj, stigao je desert naziva ‘Arcobaleno’. Mini Pavlove torte
ekipi su se vizualno jako svidjele. “Lijepo dekorirano, stvarno
kako bi trebalo biti”, komentirao je Dinko izgled deserta.
“Spojili su se lijepo biskvit i krema te voće”, dodala je Ivana.
“Okus je bio slatko-kiselkast, meni je odgovaralo”, zaključio je
Mario.

Dunja je za kraj ekipi udijelila prigodne poklone – domaće
proizvode koje suprug i ona sami spravljaju. Uslijedila su i dva
iznenađenja za kraj večere. Prvo je ‘vatrena pića’ spravio Dunjin
zet, a onda je i Maja Fireshow priredila vatreni show kao zabavu
za kraj večere. Pohvale je domaćica dobila na račun cijele
večeri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije