VESELO NA PLACU Najmlađi uživali u facepaintingu, odrasli u tradicionalnoj hrani

Osobito živo i veselo bilo je danas na varaždinskome placu. Brojni su Varaždinci iskoristili subotnje jutro za kupnju svježih domaćih namirnica, a pritom degustirali slatke ali zdrave ‘zalogajčeke’ lokalnih udruga te zaplesali i zapjevali uz KUD Elizabeta iz Jalžabeta.

Današnji događaj nazvan ‘S obitelji na plac’ opravdao je svoj naziv jer ovdje se moglo pronaći ponešto za svakoga. Najmlađe je razveselio ‘voćni facepainting’, a odrasli su mogli uživati u tradicionalnim domaćim specijalitetima ‘Žena iz centra svijeta’, ‘Oreha’, ‘Trnovečkog srca’ i ‘Udruge žena Kelemen’.

U jeku sezone borovnica, trešnji, malina, višnji, bresaka i drugog ukusnog voća, članice ovih udruga pokazale su koliko je različitih mogućnosti njihovog korištenja u pripremi tradicionalnih slastica. Bez umjetnih dodataka i mnogo šećera, zlevanke i štrukli kakve su radile naše bake, zdrav su desert ili međuobrok za svakoga, a posebno za djecu.

Članice udruga rado su podijelile svoje recepte i savjete, a svi koji su nešto od ponuđenog poželjeli pripremiti kod kuće, namirnice su u izobilju mogli pronaći na placu.

Za dobar ‘štimung’ tijekom cijelog prijepodneva brinuli su tamburaši i mali folkloraši KUD-a Elizabeta, koji su oduševili izvedbama pjesama i plesova Slavonije, Hrvatskog Zagorja i Jalžabeta.

Nakon jutarnjih događanja, na placu će danas biti živo i poslijepodne, jer od 16:00 do 20:00 sati slijedi 10. Dječji plac, tradicionalni sajam rabljene dječje odjeće i opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije