POMOR RIBA Iza brane u Šemovcu, na starom toku Drave, pomrlo oko dvije tone ribe

Iza brane u Šemovcu, na području starog toka Drave, na udaljenosti od 1500 metara od pročišćivača akumulacijskog jezera ‘HE Čakovec’ došlo je do pomora veće količine ribe.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici sa ribočuvarom i Voditeljem komisije za zaštitu i ekologiju ribočuvarske službe Športsko ribolovnog kluba Varaždin.

– Jučer oko 14 sati ribiči su nam javili da se na tom području nalaze mrtve ribe. Mi smo odmah otišli na teren te smo obavijestili sve nadležne službe, Zavod za javno zdravstvo i veterinare – rekao nam je Kristijan Kosmačin, predsjednik ŠRK-a Varaždin.

Ribe je potrebno ukloniti, no i to će biti teško jer, kako kaže Kosmačin, voda teče prema Ludbregu i teško će se sanirati ova velika šteta.

Također kaže kako je ovo već četvrti put da je na istom mjestu došlo do pomora riba.

– Tu su otpadne vode, a do pomora dolazi sigurno zbog nedostatak kisika. No sada je potrebno prvo napraviti analize, pa će se znati uzrok – rekao je.

Kosmačin objašnjava da riba kad ugine najprije potone, a potrebno je neko vrijeme da ispliva na površinu, stoga se može zaključiti kako je do pomora došlo prije nekoliko dana, vjerojatno za vikend, a zato će, kaže, biti i teže napraviti analizu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije