NOVI PROJEKT Digitalni poštar kreće u srpnju iz Varaždina

Skupština dioničara Hrvatske pošte u znaku je boljeg rezultata od planiranog, ali i najava novog direktora Ivana Čule koji potvrđuje da lanjska bruto dobit iznosi 141 mil. kn te je pod najvećim utjecajem razvoja temeljnog poslovanja zbog čega se HP unatoč vrlo konkurentnom tržištu izdvaja kao jedan od najuspješnijih europskih poštanskih operatora, piše Poslovni.hr.

U sklopu niza pokrenutih projekta digitalizacije po važnosti se ističe aktualni razvoj aplikacije ‘Digitalni poštar’, pri čemu je glavna novost što kao pilot projekt ove usluge kreće s provedbom za koji dan, tj. početkom srpnja na području Varaždina. Aplikacija na pametnom telefonu postat će sastavnicom načina obavljanja tamošnje dostave, a omogućit će pregled statusa pošiljaka u realnom vremenu. To znači i da će varaždinski korisnici moći preuzimanje pošiljaka potvrđivati potpisom na zaslonu uređaja, dok će poštari biti opremljeni pisačem ako im korisnik neku od usluga plati na adresi preuzimanja pošiljke.

I kod zamjene ekonomičnijim i ekološki prihvatljivijim vozilima pripremaju iskorak: naime, HP kreće u nabavu 66 električnih vozila na četiri kotača za korištenje u gradskim jezgrama gdje postoje ograničenja u prijevozu te na mjestima gdje je otežana dostava motornim vozilima i mopedima. Vrijednost njihove nabave procjenjuje se na 4,4 milijuna kuna (bez PDV-a). I kod novog sortirnog centra koji je najveća kapitalna investicija u povijesti Pošte (345 mil. kn.), počela je prva faza realizacije te su bageri na gradilištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije