OBNOVA Pogledajte program Varaždinskih biciklista na 16. Danima performansa!

Udruga ‘Varaždinski biciklisti’ osnovana je 13. kolovoza godine 2015., a do danas je na razne načine pokušala podići kvalitetu života za one građane koji preferiraju bicikle kao prijevozna sredstva.

Taj rad nastavit će i u suradnji s Galerijskim centrom Varaždin te će biti bitan dionik 16. Dana performansa.

Biciklistički dio programa odvijat će se kroz sve dane Dana performansa, od 8. do 11. lipnja.

> PROGRAM ‘OBNOVE’ Pogledajte što vas sve čeka na 16. Danima performansa!

Već prvog dana u prostoru u Gradske knjižnice ‘Metel Ožegović’ na Odjelu za odrasle (zgrada kazališta) i Odjelu za djecu (Vila Bedeković) postavit će izložbu biciklističke literature i ona će biti dostupna kroz sva četiri dana.

Drugi dan Dana performansa uvelike će pripasti samim biciklistima.

Biciklistički paviljon

Tako će od 9 do 20 sati na Korzu biti postavljen ‘biciklistički paviljon’. O čemu je točno riječ, saznali smo od Gorana Lepena, predsjednika Udruge ‘Varaždinski biciklisti’.

– Biciklistički paviljon je kružna metalna konstrukcija koja će biti smještena na Korzo, a u njemu će biti plakati i informativni materijali o našim projektima i gradskoj infrastrukturi. Sam paviljon je modularan, a nakon što ga više nećemo trebati, možemo ga raspiliti na pola i svaki od tih elemenata korisiti kao mjesto za parkiranje bicikala – kazao nam je Goran Lepen.

Istoga dana u Kinu Gaj zakazana su predavanja i okrugli stol. Zagrebački Sindikat biciklista održat će predavanja ‘Dijalog o mobilnosti’ i ‘Biciklističko rješenje za prometne probleme’, dok će ‘Varaždinski biciklisti’ predstaviti svoj projekt ‘Sjajim u mraku’. Predavanja i okrugli stol trajat će od 16:30 do 18:30.

– Pozivam građane da dođu u Kino Gaj jer moramo svi krenuti oštro kako bi u ne tako dalekoj budućnosti situacija u kojoj se nalaze biciklisti i biciklistička infrastruktura pomaknuli prema boljem – dodao je Lepen.

> SURADNJA U Srednjoj strukovnoj rade odjeću za bicikliste koju ćete htjeti nositi

Petak će završiti 2. kritičnom masom kako bi se još jednom ukazalo na brojnost biciklističke populacije na području Varaždina. Biciklisti će u 20 sati krenuti s Korza, a cilj im je vojarna u Optujskoj ulici.

Kako je kazao sam organizator Dana performansa i ravnatelj Galerijskog centra Varaždin Ivan Mesek, to će biti simboličko izmještenje centra grada u vojarnu.

> 16. DANI PERFORMANSA Ivan Mesek: ‘Vojarna u Optujskoj može imati drugačiju sudbinu’

U subotu će program Dana performansa biti smješten u vojarnu u Optujskoj ulici i tamo će cijeli dan biti ‘biciklopopravljaona’.

– U suradnji s ‘Marko projektom’ dogovorili smo servisiranje bicikala. Tamo ćemo imati mehaničara, ali i mi iz udruge ćemo biti tamo, s ciljem da ljude uputimo u to na koji način mogu sami provjeriti neke stvari na biciklu, promijeniti gumu, stegnuti neke bitne vijke… Ujedno će to biti edukativno, ali i preventivno – istaknuo je Lepen.

Posljednjeg dana, u nedjelju, bicikli će isto igrati ulogu. Izložba oldtimer bicikala bit će postavljena na Korzo u 12 sati, dok će u 19 sati sam festival biti privedem kraju uz performans ‘Bicikliram, improviziram – Sjajim u mraku’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije