POMOĆNICI U NASTAVI Izložbom učeničkih radova završio projekt ‘Uz tebe sam’

Održana je završna konferencija projekta ‘Uz tebe sam’ kojim su u školskoj godini 2016./2017. osigurani pomoćnici u nastavi i stručno komunikacijski posrednici učenicima u školama Varaždinske županije.

Konferenciji su prisustvovali ravnatelji, koordinatori, profesori, učitelji, pomoćnici u nastavi te učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije.

– U ovom projektu ukupno je 45 učenika i 45 njihovih pomoćnika, koji su im pomagali kroz školsku godinu. Ovo je projekt koji traje već treću školsku godinu. Izuzetno smo zahvalni svima koji su sudjelovali u tome. Tu su angažirana velika financijska sredstva, preko 90 posto novaca dolazi iz Europskog socijalnog fonda. Sustav je pokazao sposobnost da može pripremiti jedan dobar projekt – rekao je Miroslav Huđek, pročelnik za Prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Najavio je i projekt za sljedeću školsku godinu.

– Planira se isto takav projekt, ali na malo duži vremenski rok, do četiri godine. Nama je odobreno 2,5 milijuna kuna, a mi moramo dodati 8 posto.

Romana Grđan, koordinatorica u Gospodarskoj školi Varaždin za pomoćnike u nastavi kaže kako su omogućili učenicima kojima je potrebno da mogu redovno pratiti nastavu kao i svi ostali učenici.

– U Gospodarskoj školi takvih je učenika šestero, pomoćnici im puno pomažu, a učenici su jako napredovali za razliku od razdoblja kada nisu imali pomoć.

Ove godine završetak projekta svečano je obilježila izložba učeničkih radova nastalih u sklopu projekta na temu ‘Ja mogu’, u čiju su se pripremu uključili učenici polaznici svih škola partnera u projektu.

Izložba će biti postavljena u prostoru Varaždinske županije u periodu od 7. do 30. lipnja i dostupna za razgled svaki dan od 7.30 do 15 sati, bez naknade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije