OSKAR ZNANJA Ovi će učenici iz Varaždinske županije biti nagrađeni za postignuća

Kao i prethodnih i ove će godine najboljim srednjoškolcima i osnovcima biti dodijeljen Oskar znanja, piše Srednja.hr.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje učenicima koji su na državnim natjecanjima bili prvaci i/ili na međunarodnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta. Nagradu dodjeljuju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Ovogodišnja dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održat će se 29. lipnja u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati.

Sljedeći dan, 30. lipnja 2017. godine u atriju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u 12 sati Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa.

Iz Varaždinske županije Oskar znanja primit će: Barbara Kelava (učenica 5. razreda VI. osnovne škole Varaždin) za postignuća u natjecanju iz matematike, a u toj kategoriji Oskar će dobiti i Filip Križanić (učenik 7. razreda topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića), te Mateja Vuradin (učenica prvog razreda Druge gimnazije Varaždin).

Za natjecanje u fizici Oskar dobiva Marko Srpak (učenik prvog razreda varaždinske Prve gimnazije).

U kategoriji natjecanje iz kemije nagrađena će biti učenica sedmog razreda Šeste osnovne škole Marija Klampfl i Ilija Srpak, učenik trećeg razreda Prve gimnazije Varaždin. Osim iz kemije, Ilija Srpak dobit će Oskar i za natjecanje u astronomiji.

Josip Kelava, učenik četvrtog razreda Prve gimnazije, Oskar će primiti za natjecanje iz logike (A kategorija).

Učenica osmog razreda IV. osnovne škole Dora Mlinarić, Oskar će primiti za sudjelovanje na Izložbi iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije