Završna svečanost volontera FOI-a i predavanje gošće iz SAD-a

U utorak, 6. lipnja, održat će se završna svečanost za volontere u Vijećnici Fakulteta organizacije i informatike s početkom u 16 sati.

Nakon završne svečanosti održat će se edukacija za volontere.

U sklopu edukacije bit će održano predavanje gošće predavačice iz SAD-a Victorie Cumberbatch putem Skype-a na temu ‘Voluntourism’.

Prof. Cumberbatch je diplomirala na University of Maryland, a uključena je u program Remote Year, objavljuje za Black & Abroad, koordinatorica je programa Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation.

Tijekom studija bila je na programima van države, a vrijeme je provela u Španjolskoj, Maroku, Vijetnamu, Japanu, Južnoj Africi, Kini, Indiji…

Kao i svake godine Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI u sklopu Završne svečanosti će podijeliti volonterske knjižice i priznanja za volontere. Ujedno će se napraviti kratak osvrt na volonterske aktivnosti u kojima su volonteri bili aktivni.

Nakon toga će Socijalnoj samoposluzi ‘Kruh Sv. Antuna’ biti dodijeljene namirnice i higijenske potrepštine koje su donirali nastavnici i studenti Fakulteta organizacije i informatike te stanari Studentskog doma Varaždin.

Volonteri Centar za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu kontinuirano volontiraju na volonterskim akcijama koje organiziraju udruge i organizacije, a s kojima Centar za volontiranje i humanitarni rad ima uspostavljenu suradnju.

Tako su ove godine volonteri Centra volontirali na Festivalu znanosti, u Dječjem vrtiću ‘Varaždin’, ‘Utočištu Sv. Nikola’ Varaždin, Državnom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom te tijekom cijele godine volontiraju u Socijalnoj samoposluzi ‘Kruh sv. Antuna’. Također su u sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira čistili i uređivali okoliš.

U sklopu Centra u akademskoj godini 2016./2017. bilo je aktivno 40-tak volontera koji su ostvarili preko 800 volonterskih sati. Posebno bi istaknuli veliki angažman volontera u aktivnostima Socijalne samoposluge gdje je ostvareno preko 460 volonterskih sati volontera Centra.

Uspjesima volontera Centra svjedoče i brojne nagrade koje su osvojili poput Rektorove nagrade, Dekanova nagrada, Nagrada Naj volonterka grada Varaždina koja pokazuje da i lokalna zajednica prepoznaje rad Centra i volontera.

Sve aktivnosti odvijale su se pod vodstvom voditeljice Centra, izv. prof. dr. sc. Sandre Lovrenčić, uz koordinaciju volonterskih aktivnosti od strane izv. prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš i pomoć studentske koordinatorice Josipa Cvrlja, a akcije su realizirane u suradnji sa Studentskim zborom FOI.

Zanimljivo je da se svi odluče volontirati iz približno istih razloga kao što su pomaganje drugima, doprinos zajednici, socijalna osjetljivost i slično, a u konačnici shvate koliko to doprinosi razvoju osobnosti svakog pojedinog volontera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije