HUMANITARNI MOTORISTI ‘Mi nismo grubijani, niti su rotarijanci masoni’

Motoristi su danas od jutarnjih sati zauzeli Kapucinski trg. I to samo s jednim ciljem – kako bi sakupili što više donacija za Socijalnu samoposlugu Varaždin.

Dio je to humanitarne akcije nazvane 1. Rotary Moto Rally Plus, a cilj je sakupljanje donacija za socijalne samoposluge u gradovima u kojima će prolaziti (Varaždin je početna točka, potom slijede Zagreb, Karlovac, Zadar, Šibenik, Kaštela i Split).

Organizator ovo humanitarne moto-akcije je Rotary klub Split Plus, a iz Varaždina su se akciji priključili BMW Moto klub Varaždin, Moto klub ‘Baroker’ i Rotary Club Varaždin 1181. Na razini cijele države sudjeluje 30 moto-klubova i osam rotary klubova.

– Pala mi je na pamet ideja da napravimo humanitarnu vožnju i, uz suradnju ostalih moto-klubova i rotarijanaca uspjeli smo tu ideju realizirati – kazao je Željan Rakela, osnivač i predstavnik Moto-kluba ‘Dalmacija’ te Rotary kluba Split Plus.

Cilj im je motivirati stanovništvo u gradovima kroz koje prolaze na pomaganje socijalnih samoposluga.

– Ova vožnja je naš najzahtijevniji zadatak, no motoristi su iznimno disciplinirani i siguran sam da ćemo u sve gradove stići kako smo i planirali – dodao je Željko.

Osvrnuo se i na iskrivljenu percepciju motorista i rotarijanaca u očima javnosti.

– Postoji neko uvjerenje da su motoristi neki grubijani, dok se rotarijance doživljava kao nekakve masone. No u stvarnosti, i jedni i drugi često sudjeluju u humanitarnim akcijama, i sad, kad radimo zajedno, stvarno nam dobro ide – zaključio je Rakela.

U 11 sati kolona motorista krenula je prema Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije