Nakon jučerašnjeg Varaždinskog sejma, danas je na Kapucinskom trgu održan Vegefest.
Trg je okupiralo više od 50 izlagača s prirodnim i domaćim proizvodima te veganskom hranom.
Festival promovira veganstvo kao način života koji teži isključiti sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja.
Posjetitelji su mogli obići i besplatne radionice za djecu i odrasle, degustirati jela i slastice te poslušati zanimljivu tribinu o farmskim životinjama.
Na Festivalu su se mogli vidjeti proizvodi izlagača iz cijele Hrvatske, pa čak i iz Slovenije.
Danica Stošić iz Ljubljane izradila je svoju prirodnu čokoladu bez soje, mlijeka, laktoze, lecitina, glutena, teobromina, kofeina, kakaa u prahu, rafiniranog šećera, umjetnih konzervansa, umjetnih aditiva i sladila.
– Ja sam majka čiji je sin alergičan na čokoladu. Pokušavala sam pronaći ukusnu, a vegansku sirovu biološku čokoladu, koja će ujedno biti pogodna i za moje alergijsko dijete. Budući da je to bilo bezuspješno, došla sam na ideju da sama napravim čokoladu. Tako je nastala Bijolada – eksplozija sedam različitih okusa.
Našlo se tu i proizvoda od crnog češnjaka u kombinaciji s maslacom od kikirikija…
Ekoloških proizvođača voća i povrća…
Nakita, prirodnih proizvoda za njegu kose i kože, čajeva, mirisnih štapića, prirodnih voćnih sirupa, ručnih radova i slika…
Zainteresiranih posjetitelja, kupaca, degustatora, djece…
U sklopu programa organizirana je akcija ‘Uvođenja veganskih obroka u javne institucije’, radionice Veganska kuhinja Marijane Belošević, radionica i predavanje Pravilna prehrana sportaša Dorotee Solomun i Karmen Kokot, Yoga za djecu Udruge Šareni slon, radionica i predavanje Izrada prirodnih sredstava za čišćenje Gracie Petek i tribina Ne-ljudske životinje Roberta Međugorca i Željke Bišćan.
U 20 sati održan je akustični koncert za zatvaranje ovogodišnjeg Vegefesta.