VARAŽDINSKI SEJEM Brojni Varaždinci na Kapucinskom uživaju u bogatstvima okusa

Toplo i sunčano subotnje jutro Varaždinci, koji vole uživati u bogatstvu okusa, dobrom društvu i glazbi, iskoristili su za šetnju, degustaciju i kupnju na Varaždinskom sejmu na Kapucinskom trgu.

Varaždinski sejem je najveći regionalni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Tako su se na sajmu mogli pronaći zagorski mlinci i štrukli, domaći sirevi i ulja buče, lana i konoplje, kulen, čvarci, ekološki uzgojeno voće i povrće, bezglutenska hrana, riba, ljekoviti pripravci i čajevi, domaća vina i još brojni drugi domaći proizvodi.

Pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda hrane i pića, a osim užitaka za nepce, na sajmu su ponuđeni tradicionalni proizvodi poput licitarskih srca, lepoglavske čipke te rukom rađenog nakita i igračaka.

Uz gastronomski doživljaj, Varaždinci uživaju u glazbi izvođača na velikoj pozornici, a uz voditelje Mirka Fodora i Krunoslava Čolu, sajam su u 9 sati otvorili folkloraši Centra za tradicijsku kulturu, nakon kojih su zasvirali popularni bednjanski Kavaliri.

Nastupit će i dječji zbor Štigleci, dok u 13:30 na pozornicu stižu najpoznatiji hrvatski ulični zabavljači, Kraljevi ulice.

Zabavni program završit će nastupom tamburaškog sastava Špancir koji počinje u 15:30.

Sajam možete posjetiti do 18 sati, a sutra vas očekuje Vegefest s izlagačima veganskih proizvoda.

Ako želite saznati više o alternativnoj prehrani, tu su besplatne radionice i tribine. Vegefest možete posjetiti u nedjelju, 28. svibnja, od 9 do 20 sati.

Posjetitelje u dva dana očekuje više od stotinu izlagača većinom iz Varaždinske županije, Zagorja i Međimurja no stižu i iz Prigorja, Slavonije, Moslavine i Zagrebačke županije.

Evo kako je danas bilo na Varaždinskom sejmu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije