UREĐEN ATRIJ Učenici Pete osnovne škole oduševljeni novouređenim prostorom

Tko kaže da boravak u školi mora biti stresan, a školske prostorije i okoliš dosadni? Upravo tome su doskočili na varaždinskoj Petoj osnovnoj školi gdje je danas, 19. svibnja, svečanim programom otvoren uređen atrij škole.

– Prostor atrija bio je dugi niz godina nefunkcionalan, čak i opasan za učenike. Prošlo je nekoliko godina od ideje pa do konačne realizacije ovog projekta. Bez donacija te truda i zalaganja osoba koje su bile uključene u ovaj projekt ne bismo danas bili tu. Nismo imali velike apetite već smo krenuli malim koracima u realizaciju, no sve se isplatilo – započeo je Mario Šipek, ravnatelj Pete osnovne škole.

– Zamisao je bila da neiskorišteni prostor atrija pretvorimo u funkcionalni prostor za naše učenike za izvannastavne aktivnosti i slobodno vrijeme. Želimo da se naši učenici u školi osjećaju ugodno i sigurno i da dolaze sa smiješkom na licu, a ne grčem u abdomenu – dodao je.

Donatori, ali i zaposlenici škole, ponajviše Snježana Piskač i domar Dražen Šinko najzaslužniji su što je projekt realiziran.

– Mnogo su rada, truda, čak i slobodnog vremena uložili u uređenje atrija, u čemu su uspjeli jer su učenici oduševljeni. Jedva su čekali otvorenje, svaki dan su ispitivali kad će atrij biti otvoren kako bi mogli uživati.

Ipak, atrij još nije uređen u punom sjaju.

– U planu je obojiti zidove, tu ćemo prostora dati učeničkoj kreativnosti, a u pomoć ćemo pozvati i roditelje – kazao je ravnatelj.

Rea Kuserbanj, učenica 7. b razreda, oduševljena je novim izgledom tog dijela škole.

– Sviđa mi se izvedba i što je škola to učinila za nas učenike. Sad će sigurno biti ljepše ići u školu. Jedva čekam uživati u atriju kad ću imati slobodnog vremena ili čekati nastavu – istaknula je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije