RAVNATELJI NA EDUKACIJI ‘Da nešto učenike naučimo, moramo biti korak ispred’

Nakon što su u Županijskoj palači primili donaciju od 1402 micro:bit računala, ravnatelji osnovnih škola s područja Varaždinske županije zaputili su se u Prvu gimnaziju Varaždin kako bi odradili – praksu.

> Varaždinska županija prva u Hrvatskoj nabavila mikro-računala za učenike!

Naime, Institut za razvoj i inovativnost mladih održati će osam besplatnih edukacijskih radionica za ravnatelje škola i učitelje, a jedna je uslijedila odmah nakon sastanka u županiji.

U Prvoj gimanziji Varaždin popričali smo s Bojanom Banićem, profesorom informatike koji je već, kroz edukacije, svladao programiranje na micro:bit računalima.

– Ja i neke kolege otpočetka smo uključeni u ovaj projekt i nužno je da ova znanja prenosimo na svoje kolege, a potom i učenike. Učenici i sami istražuju, a mi da bi ih mogli nešto naučiti, moramo biti korak ispred njih – kazao je Bojan Banić.

Kazao je kako je ovaj projekt neviđena stvar u Hrvatskoj te dodao kako se nada da će ovakvih projekata biti i dalje.

– Učenici koji tek sad dolaze u školu bit će puno konkurentniji od onih koji se sad već školuju. Ovo je veliki napredak, ne samo u STEM području, već i u ostalim područjima s kojima će se učenici baviti ubuduće – kazao je Banić.

U osnovnim školama program koji uključuje micro:bit računala započinje u petom razredu, dok u srednjim školama početak rada s micro:bit računalima ovisi o vrsti same škole.

– Nadam se da će uskoro svi smjerovi kretati s informatikom od prvog razreda srednje, jer to je danas stvarno neizostavan dio bilo kojeg područja kojim se ljudi bave – zaključio je Bojan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije