DJEČJA OLIMPIJADA U petak počinje 16. Olimpijski festival dječjih vrtića!

Od petka, 12. svibnja, do četvrtka, 18. svibnja, održavat će se 16. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Na sastanku predstavnika varaždinskih dječjih vrtića te Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Gradskih bazena ‘Varaždin’, Teniskog kluba ‘Varteks’, Policijske uprave varaždinske i Škole nogometa ‘Lumen’, kao i varaždinskog akademskog kipara Ivana Mladenovića, dogovoreni su posljednji detalji manifestacije na kojoj se očekuje sudjelovanje polaznika dječjih vrtića ‘Bajka’, ‘Čira-Čara’, ‘Društvo Naša djeca’, ‘Palčić’, ‘Panda’, ‘Pinokio’, ‘Sv. Uršula’, ‘Vlakić’, ‘Zečić’, ‘Zeko’ te Dječjeg vrtića ‘Varaždin’ (Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Trakošćanska).

Olimpijski će festival početi u petak, 12. svibnja, likovnom radionicom u Balonu 1 sportske dvorane ‘Varaždin’ u Graberju, koju će voditi akademski kipar Ivan Mladenović. Radionica počinje u 10.00 sati kada će Olimpijski festival najaviti predsjednik Zajednice Alen Runac, glavni tajnik Patrik Koščak te stručna suradnica i koordinatorica festivala, Anica Sitar Dvorski.

Olimpijski će se festival nastaviti u četiri dana narednog tjedna, redom plivanjem, tenisom, vožnjom spretnosti bicika i na kraju, u četvrtak od 16.00 sati, finalnim danom na stadionu ‘Sloboda’ gdje će se mališani iz vrtića natjecati u atletskim disciplinama i nogometu. Za finale 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina prijavljeno je oko 550 malih natjecatelja.

Inače, pod geslom ‘I ja ću biti olimpijac’ i ove se godine u svibnju diljem Hrvatske okuplja više od 15.000 mališana na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Prijavljene su ukupno 444 ekipe iz 47 gradova i općina.

Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara – mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Više od 140.000 djece u proteklih 16 godina sudjelovalo je u ovoj manifestaciji. Većima njih upravo je na Festivalu prvi put u životu sudjelovala u nekom sportskom natjecanju, a neki od njih su se zasigurno nakon tog iskustva nastavili baviti sportom te će možda jednoga dana biti olimpijci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije