CVIJEĆEM DO POMOĆI Prikupljeno 7.800 kuna za Dječji vrtić i Osnovnu školu Vinica

Od 22. do 29. travnja u Vinici je provođena humanitarna akcija ‘Cvijećem do pomoći’.

U akciji u koju su se uključili i brojni volonteri prikupljeno je ukupno 7.800 kuna, koje će se utrošiti na kupnju antidekubitalnog madraca te didaktičkih pomagala za potrebe Dječjeg vrtića ‘Sreća’ iz Vinice i Osnovne škole Vinica.

Inicijatorica i koordinatorica čitave akcije bila je rođena Viničanka Božena Kapitarić, po izboru pacijenata izabrana za najsestru Hrvatske, te 2012. za ‘Sestru godinu’ Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Božena je inače glavna sestra Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom u Čakovcu, radi s najtežim bolesnicima te je dobro upoznata s potrebama palijativne skrbi na terenu i nastojanju da se bolesnicima u terminalnom stadiju bolesti omoguće uvjeti kvalitetne vaninstitucionalne medicinske njege u vlastitom domu u okruženju članova obitelji.

Stoga je osnovni cilj akcije bio prikupiti financijska sredstva za kupnju antidekubitalnog madraca za mještane Općine pod palijativnom skrbi.

Akcija se provodila prodajom sadnica balkonskog i ostalog sezonskog cvijeća, začinskih biljaka i trajnica te ukrasnih posuda. Cvjetne sadnice, njih gotovo 1000 komada, donirali su slijedeći proizvođači : Cvjećarstvo Mladen Težak iz Cargovca, CTO ‘Fijolica’ vl. Katarine Kostervajn iz Vinice, OPG Denis Bek iz Vinice, Vrtlarija ‘Levanić’ vl. Nade Levanić iz Cestice, Cvjećarnica ‘Orhideja’ vl. Josipe Fajfar iz Sračinca, Proizvodnja cvijeća vl. Marije Šipek iz Virja Otok, Cvjećarnica ‘Anemona’ vl. Marije Korotaj iz Cestice, Proizvodnja ‘Ruže Šimak‘ iz Vinice, Srednja škola ‘Arboretum Opeka’ iz Vinice, ‘Pavetić’ d.o.o. iz Varaždina te ‘Parkovi’ d.d. iz Varaždina.

Ukrasne posude za cvijeće donirala je tvrtka Kerbek d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

– Ovim putem želim iskazati veliku zahvalnost svim donatorima cvjetnih sadnica koji su se uključili u akciju te nam unatoč špici sezone prodaje, darovali dio svog cvjetnog asortimana za prigodnu prodaju, kao i donatoru ukrasnih posuda, jer su nam svojom donacijom omogućili da ovu humanitarnu akciju uspješno završimo te ostvarimo prvobitne ciljeve. Također zahvaljujem svim mještanima Vinice i okolice na odazivu te službenicima Općine Vinica koji su se uključili, podržavali nas i bili uz nas u sve dane akcije – izjavila je koordinatorica akcije Božena Kapitarić.

Zahvalama na doniranom sadnom i ukrasnom materijalu te svima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju humanitarne akcije ‘Cvijećem do pomoći’ priključio se i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije