‘TAKE A RIDE WITH US’ Cvjetna instalacija Parkova osvojila nagradu na Floraartu

Poznata međunarodna vrtna izložba Floraart je najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja više od 200 izlagača iz Hrvatske i desetak inozemnih izlagača, a odvija se na zagrebačkom Bundeku. Upravo na toj manifestaciji za svoju instalaciju ‘Take a ride with us’ Parkovi d.d. su osvojili nagradu za kreativnost prikaza proizvodnog asortimana.

Cvjetna instalacija nastala je prema doživljaju stihova pjesme Pink Floyda: ‘I’ve got a bike. You can ride it if you like. It’s got a basket, a bell that rings and things to make it look good.’

– Crveni bicikl na zelenoj stazi okruženoj šarenim cvijećem, motiv je koji se dinamično kreće između nekoliko malih brežuljaka od drvne sječke. Želja mi je bila cvjetnom pričom potaknuti turiste da krenu na sjever Hrvatske, točnije, u naš lijepi Varaždin – opisala je Viktorija Cikač, mag.ing.prosp.arch., koja je osmislila cvjetnu instalaciju.

– Zelena staza od trave i prirodna boja drveta također su asocijacije na vizualni doživljaj Varaždina i njegovih prepoznatljivo hortikulturno uređenih cvjetnih nasada i zelenih travnjaka. Iako sam idejno osmislila instalaciju, ništa ne bi bilo moguće bez vrijednih ruku naših vrtlara – dodala je.

Iako, kaže, nije očekivala nagradu, veoma je sretna.

– Nadam se da je instalacija inspirirala nekoga na rad ili pak probudila želju za dolaskom u Varaždin – zaključila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije