DJEČJA OLIMPIJADA Ove godine Olimpijski festival dječjih vrtića i u Lepoglavi

I ove će se godine, pod geslom ‘I ja ću biti olimpijac’, diljem Hrvatske održati Olimpijski festival dječjih vrtića. Riječ je festivalu koji se, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, održava po 16. puta zaredom i koji će, u brojnim gradovima i općinama, u kojma će se održati, okupiti oko 15.000 vrtićkih mališana.

Organizaciji Festival pridružila se i Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave tako da će ove godine festival biti organiziran po prvi puta i u Lepoglavi.

U subotu, 13. svibnja, u gradskom će se parku u Lepoglavi okupiti mališani iz pet dječjih vrtića (Lepoglave, DV ‘Runolist’ Žarovnica, DV ‘Bambi’ Sračinec, DV ‘Zeko’ Cestica i DV Videm Slovenija) te se u olimpijskom duhu nadmetati u trčanju, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj i malom nogometu.

Festival počinje u 17 sati mimohodom svih sudionika i ceremonijalnim otvaranjem s podizanjem zastave HOO-a, paljenjem olimpijske vatre te polaganjem olimpijske prisege. Nakon otvaranja, uslijedit će natjecanja koja će trajati do 18.30 sati kad kreće podjela nagrada i diploma. U 19 sati na programu je svečanost zatvaranja sa spuštanjem olimpijske zastave i gašenjem olimpijske vatre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije