U petak počinje Europski tjedan tribinom o Erasmus programu na FOI-u

Obilježavanje Europskog tjedna Varaždinska županija će započeti javnom tribinom posvećenoj 30. godišnjici Erasmus programa. Tribina će se održati u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike.

Tijekom protekla tri desetljeća, Program se pokazao izuzetno uspješnim i omogućio je brojnim učenicima, studentima, profesorima, nastavnom osoblju i volonterima studiranje, osposobljavanje, praksu, rad ili volontiranje u inozemstvu. Kako bi obilježila godišnjicu Programa, ali i pokazala pozitivne strane sudjelovanja u Programu, Europska komisija odlučila je tijekom 2017. godine organizirati događaje na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Kakvu korist za pojedinca i društvo nudi Erasmus + program? Kakva je situacija u Republici Hrvatskoj, a kakva u Varaždinskoj županiji, što se tiče sudjelovanja u Programu? Kakva su iskustva obrazovnih institucija? – samo su neka od pitanja na koja će sudionici imati priliku saznati odgovore, ali i čuti osobna iskustva sudionika Programa.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti u petak (5. svibnja), u zgradi FOI-a, Pavlinska 2, Dvorana I, 2. kat u 12.00 sati. Panelisti tribine bit će predstavnici FOI-a, županijskog upravnog odjela nadležnog za prosvjetu, predstavnici obrazovnih institucija, te učenici i studenti. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

Idućeg tjedan će se nastaviti Radionicom o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima i tradicionalnim manifestacijom Europa u srcu Varaždinske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije