ELEMENTARNA NEPOGODA Niske temperature nanijele štetu poljoprivredi u Lepoglavi

Niske temperature koje su proteklog tjedna zahvatile Hrvatsku nisu poštedjele ni područje grada Lepoglave.

Na žalost, niske su temperature prouzrokovale štete na brojnim poljoprivrednim kulturama, voćnjacima i vinogradima u što se je uvjerilo i povjerenstvo Grada Lepoglave koje je na temeljem dojava i saznanja obišlo određena područja na gotovo cijelom gradskom području.

– Gotovo da i nema područja na kojem smo bili, a da se nismo uvjerili u štete koje je na poljoprivrednim kulturama prouzročio mraz – rekao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač prilikom obilaska terena.

Razmjer štete kreće se do 100 posto, a u najvećoj su mjeri stradali vinogradi i voćnjaci.

– O nastalim štetama obavijestit ćemo Varaždinsku županiju. Ako podaci sa županijskog područja potvrde razmjer šteta kakav je na području grada Lepoglave može se očekivati da će od strane župana biti proglašeno stanje elementarne nepogode na cijelom području Varaždinske županije – istaknuo je Kovač dodavši da je teren obišlo i županijsko povjerenstvo za procjenu štete.

Bude li proglašeno stanje nepogode građani će moći prijaviti nastale štete te se nadati isplati pomoći za ublažavanje štete nastale elementarnom nepogodom.

O eventualnom proglašenju elementarne nepogode i postupcima koje treba poduzeti, želi li se prijaviti nastala šteta, građani će biti pravodobno informirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije