FESTIVAL ŠAHA Prvu gimnaziju Varaždin ‘okupiralo’ stotinjak šahista iz županije

U organizaciji Varaždinske županije i Šahovskog saveza Varaždinske županije u prostorima Prve Gimnazije Varaždin otvoreni je prvi ‘Festival šaha Varaždinske županije’ koji je okupio oko stotinjak učenika osnovnih škola.

Festival je inače rezultat projekta ‘Uvođenje šaha u osnovne škole Varaždinske županije’, pokrenutog krajem 2016. godine, a na samome festivalu odigrano je Finalno natjecanje pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola (kola su održavana kroz godinu), zatim pojedinačno prvenstvo učenika srednjih škola, simultana partija u kojoj je aktualna juniorska prvakinja Hrvatske i članica Šahovskog društva Varaždin Naomi Špiranec na 20 ploča igrala protiv voditelja šahovskih grupa u osnovnim školama i roditelja mladih šahista.

Uz ravnateljicu Prve Gimnazije Janju Banić, pročelnika Upravnog odjel za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslava Huđeka, predsjednika Šahovskog Saveza varaždinske županije Željka Matkuna, otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Alen Kišić koji je i otvorio festival.

– Šah je iznimno pametna stvar za mlade ljude jer razvija inteligenciju. Drago mi je da smo uz jučerašnji Festival matematike, organizirali i Festival šaha koji kod nas ima dobru tradiciju, naime imamo i juniorsku prvakinju Hrvatske u šahu te se nadam da će ovo postati jedna lijepa priča. Veseli me ovako veliki odaziv mladih ljudi – rekao je zamjenik župana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije