DELOŽACIJA Obitelj Klanfar opet brani svoj dom, stigao i Ivan Pernar

Obitelj Klanfar, Draga i Vitomir, opet se nalazi pred deložacijom iz svog doma, smještenog u Zagrebačkoj ulici, broj 9, u Varaždinu. Rezultat je to rješenja Općinskog suda u Varaždinu koji je za današnji dan, 20. travanj, zakazao deložaciju.

U obranu njihova doma stigla je i stranka Živi zid, kao i predsjednik te stranke Ivan Pernar.

Prva deložacija bila je 2015. godine, u lipnju, no do nje nije došlo.

> Sudski presedan: Obitelji Klanfar odgođena deložacija jer bi postali beskućnici!

Druga je bila zakazana za ožujak 2015. godine, no nju je spriječila sutkinja Jerka Huljev, kazavši kako bi deložacija lišila obitelj Klanfar jedinog doma i pretvorila ih u beskućnike.

> FOTO: Živi zid brani obitelj Klanfar od nasilne deložacije

No nakon godine dana i jednog mjeseca, deložacija je opet na rasporedu.

– Pitali smo Grad Varaždin no oni su nam rekli da oni nemaju ništa s nama, da mi moramo riješiti stvar s vlasnicima – kazala je Draga Huljev.

No izbor je nikakav, jer je njihova financijska situacija loša, svega 1900 kuna primanja mjesečno.

– I dalje nas planiraju iselit iz jednog dijela kuće samo. 44 kvadrata. Mi ne bi mogli funkcionirati u takvoj situaciji. Ostale bi sobe, no ako bi nam uzeli vodu, pa kako bi mi živjeli – dodala je Draga.

Kaže kako ih je kontaktirao odvjetnik i kazao da se nemaju čega bojati i da ovo stanje treba riješiti, no nije joj jasno što bi to trebalo značiti.

– Prevareni smo po svim pitanjima! Ako se gradu stanarina plaćala 60 godina, mislim da bi Grad morao reagirati. Kamo da idemo? Mi nemamo kamo? – kazala je Draga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije