Obilježavanja 25 godina od pogibije branitelja Josipa Magaša iz Prigorca

Udruga građana Prigorec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec utvrdili su završne detalje obilježavanja 25 godina od pogibije hrvatskog branitelja Josipa Magaša, rodom iz Prigorca.

Tako će u petak, 21. travnja u 9 sati, na posljednjem Josipovom počivalištu na groblju u Varaždinu u nazočnosti obitelji biti položen buket i zapaljene svijeće, a centralni dio manifestacije održat će se u nedjelju, 23. travnja, u poslijepodnevnim satima u Prigorcu.

U 16 sati će se u Osnovnoj školi u Prigorcu održati kratka komemoracija, a nakon toga se odigrati nogometna utakmica izmeđa ekipa sastavljenih od mještana Prigorca i hrvatskih branitelja iz Prigorca te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Centralni događaj bit će 1. Memorijalni stolnoteniski turnir ‘Josip Magaš’, koji će se, s početkom u 17 sati, igrati u kategorijama djece i odraslih u prostoru škole u Prigorcu.

Po tri najbolje plasirana natjecatelja u obje kategorije bit će nagrađeni pokalima.

Ovo je treći puta zaredom da Udruga građana Prigorec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec zajednički organiziraju sjećanje na Josipa Magaša, a manifestaciju pomaže i Grad Ivanec.

Josip Magaš bio je pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi, a poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije