PUN POGODAK ‘Povratak vojske u Varaždin može pozitivno utjecati na gospodarstvo’

U Vukovaru očekuju stotinjak vojnika, u Sinju 250, a u Pločama oko 160. Prema planu ministra, u Varaždin ih se treba useliti oko 600.

– Povratak vojske u grad Varaždin može samo pozitivno utjecati na gospodarstvo. Obrtnici mogu pronaći svoj interes u obnovi objekata vojarne, a kasnije i na održavanju. Vojnici će postati naši stanovnici, trebat će im razne obrtničke usluge, kupovat će u našim trgovinama i koristiti ugostiteljske usluge, tako da njihov dolazak ocjenjujem pozitivno. Povećat će se ukupna potrošnja i porasti BDP. Ne manje važno je da taj devastirani prostor dobije neku svrhu i zaustavi se njegovo propadanje jer je zadnji tren za to – kaže Mario Milak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Varaždinske županije.

I Čedomil Cesarec, predsjednik županijskog HGK, pozdravlja odluku koja će, ističe, pridonijeti boljitku grada. Građani s kojima smo razgovarali kažu da više zaposlenih znači i veće prihode u gradskom proračunu, no vojska će biti tu i u slučajevima poplava i elementarnih nepogoda.

– Šteta je samo što su ti objekti tako dugo propadali – ističe Jasenka Hrgar.

Cijeli tekst pročitajte na Vecernji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije