UOČI USKRSA Blagdanski obroci podijeljeni korisnicima varaždinske Pučke kuhinje

Mnogima će blagdanski stol narednih dana biti i preobilan dok će neki, nažalost, oskudijevati te po obrok ići u Pučku kuhinju. Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa i ove je godine korisnicima varaždinske Pučke kuhinje, koja djeluje u sklopu Caritasa Varaždinske biskupije, podijeljen blagdanski objed.

– Svaki dan, osim nedjelje, kod nas se dijele obroci, samo što je sad malo svečanije. Ovdje se hrani tristotinjak korisnika, a danas je na meniju juha, pohani file oslića, grah i krumpir salata i kolači – kazao je Ante Šola, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije i dodao kako Pučka kuhinja, zasad, uspijeva odgovoriti na sve potrebe svojih korisnika.

– U pučkoj kuhinji djeluje oko dvadesetak volontera koji uz pomoć župa diljem biskupije, brojnih tvrtki, poduzetnika i raznih udruga, kao i Grada Varaždina te Varaždinske županije i drugih gradova i županija na području biskupije pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć. Svima zahvaljujem, a ujedno pozivam sve da se pridruže jer ljudi u potrebi su briga cijele zajednice – rekao je Šola.

Danas su blagdanski objed dijelili župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa svojim zamjenikom Alenom Kišićem, i ostalim predstavnicima iz Županije, uz pomoć varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i ravnatelja biskupijskog Caritasa mr.sc. Ante Šole.

– Uskrs je blagdan koji govori o životu, blagdan perspektive i nade te nas potiče da na zemlji živimo pravim životom, a to danas i činimo pomažući drugima – istaknuo je biskup Mrzljak.

Sudeći po najavama ovo će biti posljednja podjela jela u prostorijama u Milkovićevoj ulici jer su radovi na Caritasovom centru na Banfici u punom jeku, a prema riječima ravnatelja Šole, dovršetak je planiran u listopadu ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije