AKCIJA ‘USKRSNA PISANICA’ Na varaždinskom placu podijeljeno 6 tisuća jaja

Poprilična gužva vladala je jutros na varaždinskom placu oko štandova na kojima su se besplatno, uoči Uskrsa, dijelila jaja u sklopu još jedne akcije radija Sjeverozapad ‘Uskrsna pisanica’.

Podjelu čak 6 tisuća svježih uskrsnih jaja i boje organizirao je Radio Sjeverozapad uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Gradske tržnice Varaždin, a cilj akcije bio je očuvati tradiciju ovoga kraja, ali i građanima na ovaj način čestitati nadolazeći blagdan.

Uskrsna jaja su građanima dijelili župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić, predstavnici Gradske tržnice Varaždin te direktor radija Sjeverozapad Enver Muminović sa suradnicima.

– Pohvalio bih ovu akciju koja ima humanitarni karakter, čiji je glavni cilj da oni koji nemaju mogućnost, iako ih, na sreću, u Varaždinskoj županiji nije puno, mogu skuhati ili obojati jaja te na taj način njegovati tradiciju ovog kraja – istaknuo je župan Štromar koji je ujedno svim građanima zaželio ‘sretan Uskrs, prožet mirom u krugu obitelji’.

Akcija se, prema riječima direktora radija Sjeverozapad, održava od 2014. godine, a cilj je održati tradiciju ovog kraja koja obuhvaća bojanje jaja.

– Akciju ne bismo mogli održati bez podrške Varaždinske županije, ali i Gradske tržice Varaždin, farme za proizvodnju jaja Luneta, hotela Lagus, trgovine Branka i OPG-a gospodina Slavka Kotolenka – naglasio je Muminović.

Jaja su građanima podijeljena u rekordnom roku, što je dokaz kako je akcija bila uspješna.

– Drago mi je da se, zahvaljujući radiju Sjeverozapad, nastavila ova predivna tradicija. Jako sam sretan kako ljudi reagiraju, a riječ je o simboličnom poklonu uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Građani su s veseljem bili dionici ove prekrasne akcije – zaključio je zamjenik župana Alen Kišić, zaželjevši svim sugrađanima sretan Uskrs.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije