Predstavljena jedinstvena aplikacija u Hrvatskoj i šire ‘VaraždinCemetery’

Parkovi d.d., u suradnji s varaždinskim poduzećem EONIdeas, izradili su mobilnu aplikaciju pod nazivom VaraždinCemetery.

Mobilna aplikacij VaraždinCemetery namijenjena je turistima i korisnicima Gradskog groblja Varaždin. Aplikacija bi trebala posjetitelje potaknuti na obilazak jednog od najljepših europskih groblja tematski osmišljenim rutama, istovremeno nudeći servisne informacije.

Predložene rute upotpunjene su slikama i tekstovima te interaktivnom kartom.

– Aplikacija približava sve ono što groblje sadrži. Prije svega, korisnik može pronaći grob preminulog, može konzumirati turističkog vodiča, naručiti uslugu, plaćati, pogledati raspored sprovoda. Ovo je jedinstvena aplikacija u Hrvatskoj i šire. Postoje aplikacije u kojima možete naći informacije o grobljima, no nisu toliko bogate funkcionalnostima – rekao je Teodor Hirš iz tvrtke EonIdeas.

VaraždinCemetery je aplikacija za pametne telefone bazirane na iOS i Android platformama.

– Varaždinsko groblje najposjećenija je turistička destinacija grada Varaždina, a ovom aplikacijom turistima bi se na zanimljiv i atraktivan način ono moglo prikazati. Obilazeći groblja Europe, prateći svjetske trendove, došli smo na ideju da napravimo ovakvu aplikaciju. Na njoj se radilo oko 10 mjeseci, a na probnom je radu već dva do tri mjeseca – istaknuo je direktor parkova Marin Bašić.

Aplikacija je besplatna, kako kaže Bašić, u suradnji s mladom firmom napravili su proizvod koji će biti prepoznat kod svih europskih groblja, a sutra će biti prezentirana u Ljubljani.

– Zadnjih nekoliko godina Parkovi zaista rade na modernizaciji. Prošle je godine otvorena solarna elektrana, ove godine nabavljena su električna vozila, koja se pune iz te solarne elektrane, a aplikacija je samo logičan slijed – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije