USKRS NA PLACU Radionice, posjet uskrsnog zeca i darivanje ove subote

Povodom nadolazećih blagdana, Gradska tržnica u Varaždinu pripremila je za subotu, 8. travnja od 9 do 12 sati niz događaja i aktivnosti, kako bi Varaždincima upotpunila doživljaj kupovine na placu.

Osim svježe hrane, na Gradskoj tržnici posjetitelji će moći pronaći i sve što je potrebno za ukrašavanje doma, a za to će se pobrinuti Gospodarska i Srednja strukovna škola koje će u subotu, 8. travnja od 9 do 12 sati pokazati svoje umijeće izrade pisanica i drugih ukrasnih predmeta.

Tako će učenička zadruga ‘Sunce’ varaždinske Gospodarske škole demonstrirati postupak izrade pisanica od gline koji će moći isprobati svi zainteresirani. Na ovoj radionici posjetitelji će se moći okušati u oslikavanju pisanica engobama te naučiti kako i kod kuće mogu izraditi unikatne keramičke pisanice koje će bez sumnje biti originalan ukras svakom domu.

Srednja strukovna škola također je pripremila niz radionica izrade prigodnih uskrsnih dekoracija. Učenici će oslikavati keramičke predmete i kaširana jaja, te slikati ugljenom, olovkom i temperama.

Uskrsni ugođaj upotpunit će i posjet Uskrsnog zeca koji će darivati sve posjetitelje, dok će se za veselu glazbenu kulisu pobrinuti tamburaški sastav ‘Špancir’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije