O važnosti OPG-a i lokalne proizvodnje hrane na Srijedi u Muzeju

Unatrag 20-ak godina ideja o potrebi razvoja domaćeg prehrambenog sektora, odnosno lokalne proizvodnje hrane uzela je zamah u svijesti potrošača.

Lokalna proizvodnja hrane, među ostalim, utječe i na suzbijanje monopola u trgovini hranom, zbog čega je i predmet prvorazrednoga interesa, koliko u našoj lokalnoj zajednici toliko i na svjetskoj razini.

Ovoj aktualnoj temi posvećena je i Srijeda u Muzeju, koja je na rasporedu 5. travnja ove godine, a pripremio ju je dr. sc. Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever, koji je velik dio svojega stručnog i znanstvenog rada posvetio održivom razvoju poljoprivrede i ruralnog prostora te očuvanju naših pasmina domaćih životinja.

U vrijeme velike gospodarske krize, ali i sve učestalijih klimatskih i okolišnih promjena, lokalna proizvodnja hrane sve više dolazi u prvi plan, jer doprinosi sigurnosti stanovništva u pogledu dostatne samoopskrbe hrane za koju znamo odakle dolazi, kao i njezinoj kakvoći, a uz to je karakterizira i niz drugih pozitivnih socijalnih, okolišnih i gospodarskih čimbenika.

Predavanje se održava u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10), od 19 sati, a ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije