NEPROPISNO PARKIRANJE Odgovor policije: ‘Znak pristupačnosti nije bio istaknut’

Darko Jurčec, načelnik PU varaždinske, komentirao je ‘slučaj’ u Varaždinskim Toplicama gdje je muškarac dobio kaznu za parkiranje, iako je, stoji u njegovim tvrdnjama, propisno parkirao.

> PARKING Kaznu dobio usred noći: ‘Ne znam zašto, propisno sam parkirao!’

‘Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof, postupajući po učestalim dojavama građana i osoblja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju ‘Terme’, tijekom noći s 28. na 29. ožujka oko 3.30 sati, nadzirali su nepropisno parkiranje vozila na tom prostoru.

Tom prilikom zatečena su dva nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom, od kojih je jedno vozilo bilo u vlasništvu osobe iz upita.

Prije podnošenja Izvješća o počinjenom prekršaju, policijski službenik se uvjerio da u donjem lijevom kutu ispod vjetrobranskog stakla, nije istaknut ‘znak pristupačnosti’, koji se izdaje osobama s invaliditetom.

Zbog počinjenog prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom je izdan Obavezni prekršajni nalog i novčana kazna u iznosu od 700 kuna.

Ukoliko građanin smatra da je policijski službenik pogrešno utvrdio činjenično stanje, odnosno da postoje okolnosti koje ga ne čine odgovornim za počinjeni prekršaj, upućujemo ga na podnošenje prigovora nadležnom prekršajnom sudu (putem Policijske postaje Novi Marof).

Napominjemo da se prigovor podnosi u roku od 8 dana od dana primitka Obaveznog prekršajnog naloga’, stoji u policijskom odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije