U Lepoglavi pokrenuta inicijativa za otvaranje doma za starije i nemoćne osobe

Briga za starije i nemoćne osobe dio je socijalnog programa kojeg na svom području provodi Grad Lepoglava.

S obzirom na sve veći broj građana starije životne dobi kao i onih kojima je potrebna cjelodnevna skrb, ukazala se potrebe za ustanovom odnosno uređenjem smještaja u kojem bi navedene osobe imale 24 satnu zdravstvenu zaštitu i skrb.

Želja je gradske uprave da se takva ustanova otvorio upravo na području grada Lepoglave kako bi osobe s gradskog područja takvu uslugu imale u svom gradu. No, ona bi bila dostupna ne samo za korisnike s područja grada Lepoglave već i okolice.

Želeći prikupiti informacije i razmijeniti iskustva te utvrditi mogućnosti i uvjete potrebne za rad jedne takve ustanove, gradonačelnik Marijan Škvarić inicirao je sastanka na kojem se, zajedno sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem, susreo s Rankom Grandić, vlasnicom Doma za starije i nemoćne osobe ‘Sveti Josip’ u Čukovcu pored Ludbrega.

– Grad neće biti taj koji će otvoriti jedan takav dom niti će financirati njegov rad već nam je želja potaknuti privatnog investitora da to učini. Pri tom će mu Grad, u okviru svojih mogućnosti, pružiti potrebnu podršku. Nije riječ o financijskoj pomoći već primjerice o podršci u prikupljanju informacija potrebnih za planiranje investicije, zatim podršci kod rješavanja administrativnih zahtjeva i sličnom – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Čelni ljudi Grada, u namjeri da pomognu i potaknu mogućeg investitora na otvaranje doma za starije i nemoćne na području grada Lepoglave, obišli su sa sudionicima sastanka objekte na gradskom području koji imaju potencijal za prenamjenu te otvaranje jednog takvog doma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije