INFORMATIČARI Ivan Juren državni je prvak! Odlični i Avirović, Kelava, Kišić…

Ivan Juren iz Kameničkog Podgorja, učenik 4. razreda Srednje škole Ivanec, državni je prvak u informatici, održanom u Primoštenu od 14. do 17. ožujka.

Titulu državnog prvaka Juren je osvojio u kategoriji ‘Osnove informatike – gimnazije’. Ovaj veliki uspjeh ostvario je pod mentorstvom Davora Fodreka. Osim njega, na državnom natjecanju u istoj kategoriji nastupili su i Benjamin Mavrek i Marin Boltižar, sa svojim mentorom Ramonom Šafarićem, iz Elektrostrojarske škole Varaždin. Osvojili su 10. i 12. mjesto.

Odlični i ostali učenici

U kategoriji ‘Osnove informatike – pridoslovno-matematičke gimnazije’ troje predstavnika imala je Prva gimnazija Varaždin. Ida Kolmanić (mentor Bojan Banić) bila je četvrta, Rea Novak (mentor Vladimir Mikac) osvojila je peto mjesto, a Ilija Srpak (mentor Vesna Novosel-Martinić) zauzeo je osmo mjesto.

Odlične rezultate naši predstavnici osvojili su i kategoriji ‘Algoritmi – srednje škole 4. razredi’. Učenici Prve gimnazije Varaždin Ivan Avirović, Josip Kelava i Marin Kišić zauzeli su redom drugo, treće i četvrto mjesto. Njihov mentor je Vladimir Mikac.

Marko Srpak (mentor Bojan Banić) iz Prve gimnazije Varaždin bio je šesti u kategoriji ‘Algoritmi – srednje škole 1. razredi’.

Osnovne škole

Viktor Pijanec iz OŠ Martijanec (mentor Dragan Lukić) u kategoriji ‘Osnove informatike – osnovne škole’ osvojo je sedmo mjesto na državnom natjecanju.

Sven Brlek (OŠ Beletinec, mentor Dragan Sačer) i Ema Kolmanić (OŠ Novi Marof, mentor Neven Smoljanec) nastupili su u kategoriji ‘Algoritmi – osnovne škole 5. razredi’. Oboje su osvojili peto mjesto.

Emanuel Tukač (mentor Ljiljana Inkret Martinčević) iz OŠ Breznički Hum natjecao se u kategoriji ‘Algoritmi – osnovne škole 6. razredi’ i osvojio je peto mjesto.

A u kategorji ‘Algoritmi – osnovne škole 8. razredi’ na državnom natjecanju nastupio je Vedran Cifrek (mentori Neven Smoljanec, Miljenko Blažeka), osvojivši deseto mjesto.

Varaždinska županija imala je predstavnike i u natjecanju u LOGO-u. Tako je Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin, uz mentorstvo Danijela Lukića, osvojila peto mjesto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije